spinazie a la creme zelf maken

spinazie a la creme zelf maken

Spinazie a la crème komt toch uit een pakje? Voortaan niet meer! Spinazie a la creme zelf maken is namelijk helemaal niet moeilijk.

Ik maak vaak risotto met champignons en spinazie en zo ook deze week. Dan koop ik zo’n hele grote zak verse spinazie om misschien 100 gram te gebruiken en zit ik nog met die zak.

Wat doe ik met de rest?

Verse spinazie is fijn om mee te wokken dus die plan ik ook vaak in voor dezelfde week.
Een omelet met spinazie kan altijd!
Groene smoothies doen het goed met spinazie!
Ik maak een salade waarbij de spinazie de sla is.
Spinazie heeft alleen nog steeds een beetje een slecht imago;

Spinazie bevat veel nitraat. Nitraat wordt in ons lichaam omgezet in nitriet. Tot een tijd geleden geleden wisten we niet beter dan dat we maximaal 2 keer per week nitraat rijke groente mochten eten vanwege eventuele schadelijke gevolgen. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat het geen kwaad kan en dus kunnen we 6 dagen per week spinazie eten. Mocht je net als ik spinazie best lekker vinden maar het wat lichtelijk overdreven vinden om jezelf in 1 week een spinazie overdosis te geven dan houd je best wat spinazie over.

Terwijl ik dus met die zak spinazie in mijn figuurlijke maag zat (want weggooien is in huize foodstyle een doodzonde) dacht ik ineens aan spinazie a la crème wat ik normaal toch echt in blokjes uit de diepvries koop. Maar hé wat iglo kan, dat kan ik ook! En dus werd daar het besluit genomen om een spinazie a la crème experiment op te zetten.

Ik wilde geen slagroom gebruiken (waar het meestal mee gemaakt wordt) met oog op de kcal. Ricotta had ik nog wel in de koelkast en dus gebruikte ik dit voor het romige element. Qua smaak deed het niet onder voor de smaak die je gewend bent en het was net zo makkelijk. Nu heb ik dus mijn eigen deelblokjes in de vriezer liggen en weet ik voortaan wat ik met mijn overtollige spinazie moet doen.

spinazie-a-la-creme

spinazie a la creme zelf maken recept

10 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo verse spinazie
  • 2/3 eetl ricotta (of room voor de vettere variant)
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Was de spinazie goed en kook ongeveer 5 minuten
  2. Laat de gekookte spinazie uitlekken in een vergiet en druk overtollig vocht er uit
  3. Doe de spinazie nu met de ricotta in de keukenmachine en mix totdat de spinazie fijn is.
  4. Breng goed op smaak met zout en peper
  5. Eet direct of laat volledig afkoelen en vries het in voor een volgende keer

 

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

1 bericht

  1. Pingback: Gezond risotto recept met spinazie en gerookte zalm - FoodStyle

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*