spinazie a la creme zelf maken

spinazie a la creme zelf maken

Spinazie a la crème komt toch uit een pakje? Voortaan niet meer! Spinazie a la creme zelf maken is namelijk helemaal niet moeilijk met dit makkelijk spinazie a la creme recept.

Ik maak vaak risotto met champignons en spinazie en zo ook deze week. Dan koop ik zo’n hele grote zak verse spinazie om misschien 100 gram te gebruiken en zit ik nog met die zak.

Wat doe ik met de rest?

Verse spinazie is fijn om mee te wokken dus die plan ik ook vaak in voor dezelfde week.
Een omelet met spinazie kan altijd!
Groene smoothies doen het goed met spinazie!
Ik maak een salade waarbij de spinazie de sla is.

Spinazie heeft alleen nog steeds een beetje een slecht imago; Spinazie bevat veel nitraat. Nitraat wordt in ons lichaam omgezet in nitriet. Tot een tijd geleden geleden wisten we niet beter dan dat we maximaal 2 keer per week nitraat rijke groente mochten eten vanwege eventuele schadelijke gevolgen. Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat het geen kwaad kan en dus kunnen we 6 dagen per week spinazie eten. Mocht je net als ik spinazie best lekker vinden maar het wat lichtelijk overdreven vinden om jezelf in 1 week een spinazie overdosis te geven dan houd je best wat spinazie over.

Terwijl ik dus met die zak spinazie in mijn figuurlijke maag zat (want weggooien is in huize foodstyle een doodzonde) dacht ik ineens aan spinazie a la crème wat ik normaal toch echt in blokjes uit de diepvries koop. Maar hé wat iglo kan, dat kan ik ook! En dus werd daar het besluit genomen om een spinazie a la crème recept experiment op te zetten.

Ik wilde geen slagroom gebruiken (waar het meestal mee gemaakt wordt) met oog op de kcal. Ricotta had ik nog wel in de koelkast en dus gebruikte ik dit voor het romige element. Qua smaak deed het niet onder voor de smaak die je gewend bent en het was net zo makkelijk. Nu heb ik dus mijn eigen deelblokjes in de vriezer liggen en weet ik voortaan wat ik met mijn overtollige spinazie moet doen.

spinazie-a-la-creme

spinazie a la creme zelf maken recept

10 minuten

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 •  

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

[/directions]

 

spinazie a la creme zelf maken

Recipe by Kim van der WelCourse: Diner & Hapjes, Recepten
Servings

4

servings
Prep time

2

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

150

kcal

Ingredienten

 • 1 kilo verse spinazie

 • 2/3 eetl ricotta (of slanke room voor de vettere variant)

 • peper en zout

Bereidingswijze

 • Was de spinazie goed en kook ongeveer 5 minuten
 • Laat de gekookte spinazie uitlekken in een vergiet en druk overtollig vocht er uit
 • Doe de spinazie nu met de ricotta in de keukenmachine en mix totdat de spinazie fijn is.
 • Breng goed op smaak met zout en peper
 • Eet direct of laat volledig afkoelen en vries het in voor een volgende keer

3 gedachten over “spinazie a la creme zelf maken”

 1. Pingback: Gezond risotto recept met spinazie en gerookte zalm - FoodStyle

 2. De spinazie(gestoomd) ala crème met kookroom gemaakt ,eitje en zoete aardappel voor mijn kleinzoon van anderhalf. Hij heeft er goed van gegeten!😘

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven