Wat is er beter dan 1 ding eten wat je heel lekker vindt? 2 dingen combineren die heerlijk zijn! Vorig jaar werd ik op het idee gebracht voor een breakfast burrito (of een tortilla met ei in het boeren nederlands) en sindsdien eet ik die wel vaker. In het vorige geval zat er kaas bij wat het dan weer een wat zwaarder ontbijt maakt en uiteraard wat vetter. De combi die ik hier maakte is de wat lichtere versie die zowel als lunch als avondeten gegeten kan worden.
Met de groenten kan je eindeloos blijven variëren dus maak er je eigen variant van die je lekker vindt! Hier heb ik hem gemaakt met een lichte salade. De salade kan je natuurlijk ook wat verrijken door er wat stukjes gegrilde kip doorheen te doen. Hierdoor behoud je nog steeds een slank gerecht maar vult het wel iets meer.
Tortilla met ei recept
[ingredients title=”Ingredienten”]
- 1 meergranen tortilla wrap
- 100 gram spinazie
- 1 handje broccoli
- 2 eieren
- scheutjes melk
- 30 gram feta
- 75 gram rucola
- 1/2 komkommer
- 100 gram tomaat
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Snijd de broccoli in hele kleine stukjes (deze kan je eventueel eerst +- 2 minuten in kokend water blancheren)
- Verhit wat olie in een pan. Wok hierin de spinazie en broccoli gaar.
- Roer in de tussentijd de eieren in een schaal om met de melk, peper & zout en schenk deze over de groente in de pan.
- Zet het vuur nu lager en laat de omelet gaar worden totdat de bovenkant droog is (eventueel met deksel op de pan)
- Verwarm de tortilla in een pan en leg deze apart zodra deze warm is.
- Schep de omelet hierop zodra deze gaar is. Strooi hier gekruimelde feta overheen en vouw de tortilla dicht.
- Eet met een frisse salade van rucola, tomaat en komkommer met een lichte dressing.
[/directions]
1 gedachte over “Tortilla met ei”
Pingback: spinazie a la creme zelf maken is niet moeilijk - Foodstyle