Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard suggesties, deze kun je echter omwisselen voor andere beschikbare gerechten voor die week. Ik zag onderstaand gerecht erbij staan en besloot het recept noodles toe te voegen aan mijn box. En met succes! Wil je mijn mening lezen over Hello Fresh? Hier vind je mijn Hello Fresh ervaring
Recept noodles met gekruid gehakt
Binnen ongeveer 20 minuten stond dit gerecht op tafel. Niet al te lastig of bewerkelijk en het werd zowel door de grote mensen gewaardeerd (zeker na een scheutje hete saus) maar ook door de mini mensjes werd het gerecht zeer goed ontvangen.
Dit recept ging uit van 100 gram noodles per persoon, mede hierdoor komt die gerecht vrij hoog uit in kcal. Zodra je de noodles terugbrengt naar 70 gram per persoon (en eventueel nog wat meer groente toevoegt) dan zakt het kcal totaal als snel met 200 stuks. Ook iets minder gehakt ‘does the trick’ Dit gerecht is zeker geschikt als het hele gezin normaal wilt weten en jijzelf aan de lijn doet. Schep in dit gevalt gewoon minder op volgens bovenstaand advies en je kunt met dit recept rond de 600 kcal uitkomen en wel alle voedingsstoffen behouden van het originele recept.
Omdat ik de ingrediënten zo thuis kreeg zat hier gekruid gehakt bij. Normaal koop ik mijn gehakt gewoon ongekruid en zorg ik zelf voor de kruiden, afhankelijk van de smaak van het recept. Dit kun je dus ook prima zelf oplossen met bijvoorbeeld, komijn, gemalen koriander, ketjap, gember en natuurlijk zout en peper.
Recept noodles met gekruid gehakt
Recipe by Hello FreshCourse: Diner & Hapjes, Recepten4
servings10
minutes20
minutes964
kcalLekker en snel gerecht met een aziatisch smaakje
Ingredienten
4 cm gember
4 teentjes knoflook
800 gram groentemix
40 ml soyasaus
4 tl gemalen komijn
400 gram noodles
4 tl sesamolie
2 tl korianderzaad
480 gram oosters gehakt
20 gram pinda’s
4 el olijfolie
2 el balsamico azijn
peper en zout
Bereidingswijze
- Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.Rasp de gember fijn. Pers of rasp de knoflook.Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur. Roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar en giet af. Laat zonder deksel uitstomen.Meng ondertussen in een kleine kom per persoon: 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie met de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
- Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en het gemalen komijnzaad en korianderzaad 1 minuut op middelhoog vuur.Voeg het rundergehakt toe en bak in 3 minuten los. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
- Verdeel het gerecht over de borden. Bestrooi met de gezouten pinda’s.
Notities
- Allergenen :Gluten bevattende granen – Soja – Sesamzaad – Pinda’s