Groene Smoothie Spinazie Broccoli

Hardcore Groene Smoothie

Ik geef toe, ik ben niet zo’n hardcore groene smoothie ganger. Ik ben meer een fan van de ‘smoothie voor beginners’

Ik vind het heel stoer staan zo’n groen monster in zo’n mooie mason jar met een gekleurd rietje maar vaak is er maar 1 element wat hem groen maakt en de rest is fruit. Spinazie werkt goed in de beginner smoothie, er zit nauwelijks smaak aan maar geeft wel dat mooie groene kleurtje af. En wat moet je anders met zo’n gigantische zak spinazie doen?

Wat ik oprecht lekker vind in mijn smoothie is rucola. Door de nootachtige smaak geeft het een goede smaak aan je drankje. Combineer deze met peer en je krijgt deze heerlijke smoothie

Maar vandaag ging ik hardcore! Ik had veel dingen gekookt om recepten uit te werken die ik voor het 12 weeks summerfit programma aan het maken was. Inmiddels had ik al aardig wat groente, vis en vlees geproefd tussendoor maar er bleef ook nog aardig wat over.

Groene Smoothie Spinazie Broccoli

In dit geval spinazie (daar is ie weer), rucola (dus altijd goed) en broccoli…. Hierdoor kwam ik op het geniale plan om er maar een smoothie van te maken zodat ik de restjes op kon drinken. Maar die broccoli he…. Ik heb drie keer met het bakje boven de blender gestaan en weer weggezet. Ik was bang dat het teveel naar broccoli zou smaken, en nu vind ik dit heerlijk om te eten maar drinken….?

Maar ik heb het gedaan en het viel me 100% mee! Beter gezegd, het was gewoon lekker! Oh ik heb er stiekem wel een banaan doorheen gedaan, gewoon om te compenseren met al die groente.

Dus heb je nog broccoli over? Doe hiervan dan 1 handje samen met 2 handjes spinazie en rucola, 1 banaan samen in de blender. Vul dit aan met het sap van 1 sinaasappel en water zoveel als je lekker vind en je eerste stap naar hardcore groene smoothies is gemaakt.

Wie weet durf ik er volgende keer wel bleekselderij doorheen te doen…..

 

 

2 Berichten

  1. Pingback: spinazie a la creme zelf maken is niet moeilijk - Foodstyle

  2. Pingback: smoothie met rucola en meloen - lekker zoet en gezond!

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*