smoothie met rucola en meloen

smoothie met rucola en meloen

Een van de eerste recepten die ik hier poste was een groene smoothie met rucola en spinazie. Als ik naar de statistieken van de website kijk is dit 1 van mijn meest populaire berichten. Als er zoveel vraag is naar een groen smoothie met rucola dan geef ik jullie toch nog een nieuwe optie erbij dacht ik. En ook deze valt onder de categorie groene smoothies voor beginners. Ik zie zo veel groene smoothies voorbij komen waar ik echt van gruwel, met de meest ranzige groentecombinaties, nog maar te zwijgen wat er nog meer toegevoegd wordt! Ik geloof niet dat er veel mensen zijn die dit echt lekker vinden. En dat vind ik toch nog steeds erg belangrijk. Gezond en slank eten is leuk zo lang het wel lekker is!

Groene smoothies hoeven dus NIET vies te zijn om nut te hebben. Deze is simpel, lekker, voedzaam en nuttig!

Rucola o.a. bevat vitamine B & K, de mineralen calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, selenium, natrium en zink. Buiten de gezonde beweegredenen vind ik de nootachtige smaak van rucola ook altijd erg lekker tot zijn recht komen in een smoothie. De meloen heb ik er bij gedaan om er toch dat zoete smaakje aan te geven zodat waarschijnlijk het hele gezin er meer van wilt!

smoothie met rucola en meloen

5 minuten – 2 persoon

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 1/2 galia meloen
  • 60 gram rucola
  • 300 ml kokoswater

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Alles samen in de blender doen en mixen maar!

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top