smoothie met rucola en meloen

smoothie met rucola en meloen

Een van de eerste recepten die ik hier poste was een groene smoothie met rucola en spinazie. Als ik naar de statistieken van de website kijk is dit 1 van mijn meest populaire berichten. Als er zoveel vraag is naar een groen smoothie met rucola dan geef ik jullie toch nog een nieuwe optie erbij dacht ik. En ook deze valt onder de categorie groene smoothies voor beginners. Ik zie zo veel groene smoothies voorbij komen waar ik echt van gruwel, met de meest ranzige groentecombinaties, nog maar te zwijgen wat er nog meer toegevoegd wordt! Ik geloof niet dat er veel mensen zijn die dit echt lekker vinden. En dat vind ik toch nog steeds erg belangrijk. Gezond en slank eten is leuk zo lang het wel lekker is!

Groene smoothies hoeven dus NIET vies te zijn om nut te hebben. Deze is simpel, lekker, voedzaam en nuttig!

Rucola o.a. bevat vitamine B & K, de mineralen calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, selenium, natrium en zink. Buiten de gezonde beweegredenen vind ik de nootachtige smaak van rucola ook altijd erg lekker tot zijn recht komen in een smoothie. De meloen heb ik er bij gedaan om er toch dat zoete smaakje aan te geven zodat waarschijnlijk het hele gezin er meer van wilt!

smoothie met rucola en meloen

5 minuten – 2 persoon

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 1/2 galia meloen
  • 60 gram rucola
  • 300 ml kokoswater

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Alles samen in de blender doen en mixen maar!

[/directions]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven