smoothie met rucola en meloen

smoothie met rucola en meloen

Een van de eerste recepten die ik hier poste was een groene smoothie met rucola en spinazie. Als ik naar de statistieken van de website kijk is dit 1 van mijn meest populaire berichten. Als er zoveel vraag is naar een groen smoothie met rucola dan geef ik jullie toch nog een nieuwe optie erbij dacht ik. En ook deze valt onder de categorie groene smoothies voor beginners. Ik zie zo veel groene smoothies voorbij komen waar ik echt van gruwel, met de meest ranzige groentecombinaties, nog maar te zwijgen wat er nog meer toegevoegd wordt! Ik geloof niet dat er veel mensen zijn die dit echt lekker vinden. En dat vind ik toch nog steeds erg belangrijk. Gezond en slank eten is leuk zo lang het wel lekker is!

Groene smoothies hoeven dus NIET vies te zijn om nut te hebben. Deze is simpel, lekker, voedzaam en nuttig!

Rucola o.a. bevat vitamine B & K, de mineralen calcium, koper, ijzer, magnesium, mangaan, fosfor, kalium, selenium, natrium en zink. Buiten de gezonde beweegredenen vind ik de nootachtige smaak van rucola ook altijd erg lekker tot zijn recht komen in een smoothie. De meloen heb ik er bij gedaan om er toch dat zoete smaakje aan te geven zodat waarschijnlijk het hele gezin er meer van wilt!

smoothie met rucola en meloen

5 minuten – 2 persoon

Ingredients

  • 1/2 galia meloen
  • 60 gram rucola
  • 300 ml kokoswater

Bereidingswijze

  1. Alles samen in de blender doen en mixen maar!

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*