Pizzasaus zelf maken

Pizzasaus zelf maken

Pizzasaus zelf maken is natuurlijk een no-brainer nadat je ook zelf je pizzadeeg hebt gemaakt. Gelukkig is ook dit weer zo gebeurd en kun je dit mooi doen terwijl je pizzadeeg aan rijzen is. Uiteraard gaan we een klassieke tomatensaus maken voor op de pizza. Allereerst omdat dit dus de meest bekende versie is en ook niet onbelangrijk die is ook de magerste pizzasaus die er is.

Heb je een kilo tomaten liggen in je koelkast dan kun je dit natuurlijk als basis gebruiken. Dit kan alleen wat krap worden in de tijd dat de pizza staat te rijzen dus makkelijker is om een pak tomatenblokjes of gepelde tomaten te gebruiken. Deze vind je in het Italiaanse schap van de supermarkt en zijn verkrijgbaar in alle merken. Ze zijn goedkoop en de het is alleen tomaat zonder toevoegingen. Ik heb ze altijd op voorraad, en gebruik ze ook als ik pastasaus zelf ga maken

Pizzasaus zelf maken

Course: Diner & Hapjes, Recepten
Porties

4

Porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calories

100

kcal

Maak zelf snel je eigen gezonde pizzasaus

Ingredienten

  • 2 knoflookteentjes

  • 1 kleine ui

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 pak tomatenblokjes (400 ml),

  • 2 takjes verse oregano (of 2 tl gedroogde oregano)

  • 2 takjes verse tijm (of 2 tl gedroogde tijm)

  • peper & zout

Bereidingswijze

  • Pel de ui en knoflook en snijd beide heel fijn
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hier in de ui en knoflook
  • Voeg nu het blik of pak tomatenblokjes toe
  • Voeg nu de takjes verse kruiden toe. Gebruik je gedroogde kruiden voeg ze dan later toe aan de saus
  • Breng op smaak met peper en zout en laat die 15 minuten staan op zacht vuur zodat de smaken goed intrekken
     

TIPS

  • Bestrijk de pizza met de saus maar doe er niet teveel van op
  • De saus kan makkelijk een dag van tevoren worden gemaakt
  • Maak je pizzadeeg zelf 
  • Beleg de pizza direct op de pizzabakplaat zodat je de pizza daarna niet meer hoeft te verplaatsen
  • Teveel saus? Geen probleem, deze saus laat zich prima invriezen tot de volgende pizza avond
  • Geen trek in tomatensaus? Gebruik dan pesto als basis voor je pizaa

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Meteen naar het receptPrint Recept Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Meteen naar het receptPrint Recept Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Meteen naar het receptPrint Recept Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één

 
Lees verder »
Scroll naar top