Pizzasaus zelf maken is natuurlijk een no-brainer nadat je ook zelf je pizzadeeg hebt gemaakt. Gelukkig is ook dit weer zo gebeurd en kun je dit mooi doen terwijl je pizzadeeg aan rijzen is. Uiteraard gaan we een klassieke tomatensaus maken voor op de pizza. Allereerst omdat dit dus de meest bekende versie is en ook niet onbelangrijk die is ook de magerste pizzasaus die er is.
Heb je een kilo tomaten liggen in je koelkast dan kun je dit natuurlijk als basis gebruiken. Dit kan alleen wat krap worden in de tijd dat de pizza staat te rijzen dus makkelijker is om een pak tomatenblokjes of gepelde tomaten te gebruiken. Deze vind je in het Italiaanse schap van de supermarkt en zijn verkrijgbaar in alle merken. Ze zijn goedkoop en de het is alleen tomaat zonder toevoegingen. Ik heb ze altijd op voorraad, en gebruik ze ook als ik pastasaus zelf ga maken
Pizzasaus zelf maken
Course: Diner & Hapjes, Recepten4
Porties5
minutes5
minutes100
kcalMaak zelf snel je eigen gezonde pizzasaus
Ingredienten
2 knoflookteentjes
1 kleine ui
1 eetlepel olijfolie
1 pak tomatenblokjes (400 ml),
2 takjes verse oregano (of 2 tl gedroogde oregano)
2 takjes verse tijm (of 2 tl gedroogde tijm)
peper & zout
Bereidingswijze
- Pel de ui en knoflook en snijd beide heel fijn
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hier in de ui en knoflook
- Voeg nu het blik of pak tomatenblokjes toe
- Voeg nu de takjes verse kruiden toe. Gebruik je gedroogde kruiden voeg ze dan later toe aan de saus
- Breng op smaak met peper en zout en laat die 15 minuten staan op zacht vuur zodat de smaken goed intrekken
TIPS
- Bestrijk de pizza met de saus maar doe er niet teveel van op
- De saus kan makkelijk een dag van tevoren worden gemaakt
- Maak je pizzadeeg zelf
- Beleg de pizza direct op de pizzabakplaat zodat je de pizza daarna niet meer hoeft te verplaatsen
- Teveel saus? Geen probleem, deze saus laat zich prima invriezen tot de volgende pizza avond
- Geen trek in tomatensaus? Gebruik dan pesto als basis voor je pizaa