Pizzasaus zelf maken

Pizzasaus zelf maken

Pizzasaus zelf maken is natuurlijk een no-brainer nadat je ook zelf je pizzadeeg hebt gemaakt. Gelukkig is ook dit weer zo gebeurd en kun je dit mooi doen terwijl je pizzadeeg aan rijzen is. Uiteraard gaan we een klassieke tomatensaus maken voor op de pizza. Allereerst omdat dit dus de meest bekende versie is en ook niet onbelangrijk die is ook de magerste pizzasaus die er is.

Heb je een kilo tomaten liggen in je koelkast dan kun je dit natuurlijk als basis gebruiken. Dit kan alleen wat krap worden in de tijd dat de pizza staat te rijzen dus makkelijker is om een pak tomatenblokjes of gepelde tomaten te gebruiken. Deze vind je in het Italiaanse schap van de supermarkt en zijn verkrijgbaar in alle merken. Ze zijn goedkoop en de het is alleen tomaat zonder toevoegingen. Ik heb ze altijd op voorraad, en gebruik ze ook als ik pastasaus zelf ga maken

Pizzasaus zelf maken

Course: Diner & Hapjes, Recepten
Porties

4

Porties
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

5

minutes
Calories

100

kcal

Maak zelf snel je eigen gezonde pizzasaus

Ingredienten

  • 2 knoflookteentjes

  • 1 kleine ui

  • 1 eetlepel olijfolie

  • 1 pak tomatenblokjes (400 ml),

  • 2 takjes verse oregano (of 2 tl gedroogde oregano)

  • 2 takjes verse tijm (of 2 tl gedroogde tijm)

  • peper & zout

Bereidingswijze

  • Pel de ui en knoflook en snijd beide heel fijn
  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit hier in de ui en knoflook
  • Voeg nu het blik of pak tomatenblokjes toe
  • Voeg nu de takjes verse kruiden toe. Gebruik je gedroogde kruiden voeg ze dan later toe aan de saus
  • Breng op smaak met peper en zout en laat die 15 minuten staan op zacht vuur zodat de smaken goed intrekken
     

TIPS

  • Bestrijk de pizza met de saus maar doe er niet teveel van op
  • De saus kan makkelijk een dag van tevoren worden gemaakt
  • Maak je pizzadeeg zelf 
  • Beleg de pizza direct op de pizzabakplaat zodat je de pizza daarna niet meer hoeft te verplaatsen
  • Teveel saus? Geen probleem, deze saus laat zich prima invriezen tot de volgende pizza avond
  • Geen trek in tomatensaus? Gebruik dan pesto als basis voor je pizaa

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top