Zelf pesto maken

Zelf pesto maken

Pesto is aardig ingeburgerd in onze Nederlands samenleving. Lekker voor op een broodje of toastje, als basis voor pizza of pasta maar ook goed te gebruiken voor verschillende tapas hapjes. Maar helaas is de pesto die in een potje te vinden is in de supermarkt 9 van de 10 keer vreselijke troep die helemaal niets met pesto te maken heeft (lees 3% basilicum, geen pijnboompit te vinden en de parmezaan is meer resten kaas die we toevallig over hadden). Dus wil je echte pesto proeven zoals ie hoort te proeven, of zoals je hem misschien kent van de goede italiaan of uit Italië, dan ben je buiten deze opties toch echt op jezelf aangewezen. Zelf pesto maken dus!

Vanaf nu ga je zelf je pesto maken! En dat is toch zo simpel!! 4 ingrediënten en een keukenmachine en binnen 5 minuten ben je klaar! Eigenlijk is het zo simpel dat ik niet eens een recept durf te noemen. Wat is belangrijk? Gebruik een goede kwaliteit vergine olijfolie. Geloof me ik heb het eens gemaakt met een goedkope variant en dat proefde je dwars door de pesto heen. Niet doen dus!

Als je over hebt van je pesto batch doe je deze in een bakje en giet je er een laagje olijfolie op (genoeg dat het geheel bedekt is) waardoor hij veel langer houdbaar blijft in de koelkast.

Je kan er natuurlijk ook een gezellig hapje mee maken zoals deze

pesto-tomaat

Koop kleine lekkere tomaatjes, mozzarella balletjes en prik die op een saté prikker. Of in mijn geval op een lolly stokje (bij gebrek aan saté prikkers) en bestrijk de prikkertjes met je vers gemaakte pesto. Serveer hem op een feestje en breng iedereen in shock dat de pesto zelf is gemaakt en zo goed smaakt!!!

Dus allemaal tegelijk opstaan en zeggen; Vanaf vandaag maak ik alleen nog maar zelf pesto en laat ik de potjes links liggen!!

Zelf pesto maken recept

ingrediënten

  • 50 gram basillicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gram pijnboompitjes
  • grof zeezout
  • 50 gram versgeraspte parmesan
  • 1 dl extra vergine olijfolie

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*