Zelf pastasaus maken

Zelf pastasaus maken

Zelf pastasaus maken?! Succes gegarandeerd!

Soms kan eten een verkeerd imago hebben. In dit geval heb ik het er over dat lekker eten altijd moeilijk is of lang moet duren. Vaak als ik iets zeg over een bepaald recept zijn mensen in mijn omgeving geneigd om te zeggen; ja maar wij gaan niet elke avond 3 uur in de keuken staan Kim. Nou ik kan jullie uit de illusie helpen; dat doe ik ook niet!! Ja er zijn zeker dagen (in het weekend) dat ik de tijd neem voor koken en mezelf een paar uur opsluit in mijn keuken (gaat nog vrij lastig in een open keuken kan ik je vertellen) maar doordeweeks? Kom op, bij ons thuis wordt er ook gewerkt, wachten er meer huishoudelijke taken en gaan er een kleuter en een baby zitten schreeuwen dat ze op tijd eten willen. Dus mijn gemiddelde tijdsbesteding voor de avondmaaltijd? +- 30 minuten

Zelfgemaakte pastasaus waarvan iedereen gaat watertanden

Wij eten graag pasta. Om het slank te houden kies ik vaak voor pasta zonder saus zoals deze pasta met rucola of deze pasta met avocado.  Onder 1 van mijn ‘makkelijke’ maaltijden schaar ik pasta met rode pastasaus zoals iedereen wel kent. En nee dus niet uit zo’n pot waar het Italiaanse vak in de supermarkt mee vol staat maar zelf gemaakt. Ja… ik hoor je denken! En nee dat is niet moeilijk en kost nauwelijks meer moeite en tijd dan zo’n pot opentrekken. En 1 dingen kan ik je garanderen, het recept is puurder en dus gezonder dan die kant en klare versie!

Probeer het eens, wat heb je te verliezen? Hoogstens 5 minuten meer dan dat je er normaal over doet, dat moet lukken toch?

pasta-rode-saus

 

Zelf pastasaus maken

Recipe by Kim van der WelCourse: Diner & Hapjes, Recepten
Servings

4

servings
Prep time

15

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Je wilt nooit meer anders als je deze zelfgemaakte pastasaus hebt geprobeerd!

Ingredienten

 • 400 gram rundergehakt

 • 2 rode uien

 • 3 knoflookteentjes

 • 2 pakjes/blikjes tomatenblokjes

 • verse Italiaanse kruiden (basillicum, oregano)

 • 1 tl kaneel

 • 2 eetl ricotta

Bereidingswijze

 • Snijd de ui en knoflook klein
 • Verhit een eetl olijfolie in een diepe koekenpan
 • Bak de ui en de knoflook even aan
 • Voeg nu het gehakt toe en bak totdat het gaar is
 • Voeg nu de tomatenblokjes, peper, zout en kaneel toe
 • Laat dit 10 minuten pruttelen op zacht vuur
 • Voeg als laatste de verse kruiden (droge kan je al eerder toevoegen) en de ricotta toe en laat nog 5 minuten staan.

Notities

 • In plaats van ricotta kun je ook (magere) room gebruiken

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven