Zelf pastasaus maken

Zelf pastasaus maken

Zelf pastasaus maken?! Succes gegarandeerd!

Soms kan eten een verkeerd imago hebben. In dit geval heb ik het er over dat lekker eten altijd moeilijk is of lang moet duren. Vaak als ik iets zeg over een bepaald recept zijn mensen in mijn omgeving geneigd om te zeggen; ja maar wij gaan niet elke avond 3 uur in de keuken staan Kim. Nou ik kan jullie uit de illusie helpen; dat doe ik ook niet!! Ja er zijn zeker dagen (in het weekend) dat ik de tijd neem voor koken en mezelf een paar uur opsluit in mijn keuken (gaat nog vrij lastig in een open keuken kan ik je vertellen) maar doordeweeks? Kom op, bij ons thuis wordt er ook gewerkt, wachten er meer huishoudelijke taken en gaan er een kleuter en een baby zitten schreeuwen dat ze op tijd eten willen. Dus mijn gemiddelde tijdsbesteding voor de avondmaaltijd? +- 30 minuten

Onder 1 van mijn ‘makkelijke’ maaltijden schaar ik pasta met rode pastasaus zoals iedereen wel kent. En nee dus niet uit zo’n pot waar het Italiaanse vak in de supermarkt mee vol staat maar zelf gemaakt. Ja… ik hoor je denken! En nee dat is niet moeilijk en kost nauwelijks meer moeite en tijd dan zo’n pot opentrekken. En 1 dingen kan ik je garanderen, het recept is puurder en dus gezonder dan die kant en klare versie!

Probeer het eens, wat heb je te verliezen? Hoogstens 5 minuten meer dan dat je er normaal over doet, dat moet lukken toch?

pasta-rode-saus

Zelf pastasaus maken recept

25 minuten – 4 personen

Ingrediënten

 • 400 gram rundergehakt
 • 2 rode uien
 • 3 knoflookteentjes
 • 2 pakjes/blikjes tomatenblokjes
 • verse Italiaanse kruiden (basillicum, oregano)
 • 1 tl kaneel
 • 2 eetl ricotta

Bereidingswijze

 1. Snijd de ui en knoflook klein
 2. Verhit een eetl olijfolie in een diepe koekenpan
 3. Bak de ui en de knoflook even aan
 4. Voeg nu het gehakt toe en bak totdat het gaar is
 5. Voeg nu de tomatenblokjes, peper, zout en kaneel toe
 6. Laat dit 10 minuten pruttelen op zacht vuur
 7. Voeg als laatste de verse kruiden (droge kan je al eerder toevoegen) en de ricotta toe en laat nog 5 minuten staan.

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*