Pasta met avocado saus, ham & tomaat

Clean eating met pasta met avocado saus!

Nu ik elke week een recept voor de Coop supermarkt maak met de aanbiedingen van die week voel ik me soms een beetje een masterchef kandidaat met een mystery box. Misschien herken je het wel: Je kookt in een bepaalde stijl en bent geneigd recepten of producten die lekker vindt vaak terug te laten komen. Soms bevind ik me zo’n soort van oneindige herhalings cyclus en heb ik weinig inspiratie om iets anders te koken. Als je vervolgens 3 ingredienten ‘moet’ gebruiken voor een recept wat die week in de aanbieding is, dan word je weer even uit het spreekwoordelijke doosje gehaald en moet je de creativiteit weer even laten spreken.

Op instagram volg ik veel Amerikaanse accounts die veel om clean eating draaien. Clean eating komt er in kort op neer dat je zo veel mogelijk verse producten gebruikt voor je eten en dus geen bewerkte producten zoals pakjes en zakjes toevoegt aan de je dagelijkse menu. Het is niet veel anders dan de manier waarop ik zelf probeer te leven en dus voor mij vaak een grote inpiratiebron voor nieuwe recepten. En daar ligt dan ook de basis voor dit recept. Je ziet avocado veel voorbij komen in deze recepten vanwege de goede vetten en het hoge verzadiging gehalte.

Nu ben ik zelf een grote fan van avocado vanwege de smaak en heb ik hier al meerdere lekkere recepten mee ontdekt zoals warme avocado uit de oven of zelfs soep van avocado,maar de laatste tijd zag ik steeds vaker pasta saus voorbij komen met een avocado als basis. De avocado was deze week in de aanbieding dus daar ging ik! En ik moet zeggen, ook deze is weer een blijvertje!! De saus smaakt heerlijk romig waardoor je het idee hebt dat er een pakje room doorheen zit, uiteraard is dit niet het geval maar het geeft je wel dat heerlijke gevoel van comfort food!!

In mijn recept heb ik gekookte ham gebruikt als vlees maar ik denk dat gerookte kip ook erg lekker zal smaken en qua groente kan je er natuurlijk altijd extra bij doen van wat je lekker vindt!

Pasta met avocado saus recept

20 min – 4 personen

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 400 gram verse pasta
  • 1 avocado
  • 4 eetl goede olijfolie
  • 10 blaadjes verse basollicum
  • sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine uitjes
  • 300 gram ham
  • 4 grote tomaten
  • 100 gram parmesan

[/ingredients]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven