Pasta met avocado saus, ham & tomaat

Clean eating met pasta met avocado saus!

Nu ik elke week een recept voor de Coop supermarkt maak met de aanbiedingen van die week voel ik me soms een beetje een masterchef kandidaat met een mystery box. Misschien herken je het wel: Je kookt in een bepaalde stijl en bent geneigd recepten of producten die lekker vindt vaak terug te laten komen. Soms bevind ik me zo’n soort van oneindige herhalings cyclus en heb ik weinig inspiratie om iets anders te koken. Als je vervolgens 3 ingredienten ‘moet’ gebruiken voor een recept wat die week in de aanbieding is, dan word je weer even uit het spreekwoordelijke doosje gehaald en moet je de creativiteit weer even laten spreken.

Op instagram volg ik veel Amerikaanse accounts die veel om clean eating draaien. Clean eating komt er in kort op neer dat je zo veel mogelijk verse producten gebruikt voor je eten en dus geen bewerkte producten zoals pakjes en zakjes toevoegt aan de je dagelijkse menu. Het is niet veel anders dan de manier waarop ik zelf probeer te leven en dus voor mij vaak een grote inpiratiebron voor nieuwe recepten. En daar ligt dan ook de basis voor dit recept. Je ziet avocado veel voorbij komen in deze recepten vanwege de goede vetten en het hoge verzadiging gehalte.

Nu ben ik zelf een grote fan van avocado vanwege de smaak en heb ik hier al meerdere lekkere recepten mee ontdekt zoals warme avocado uit de oven of zelfs soep van avocado,maar de laatste tijd zag ik steeds vaker pasta saus voorbij komen met een avocado als basis. De avocado was deze week in de aanbieding dus daar ging ik! En ik moet zeggen, ook deze is weer een blijvertje!! De saus smaakt heerlijk romig waardoor je het idee hebt dat er een pakje room doorheen zit, uiteraard is dit niet het geval maar het geeft je wel dat heerlijke gevoel van comfort food!!

In mijn recept heb ik gekookte ham gebruikt als vlees maar ik denk dat gerookte kip ook erg lekker zal smaken en qua groente kan je er natuurlijk altijd extra bij doen van wat je lekker vindt!

Pasta met avocado saus recept

20 min – 4 personen

Ingredients

  • 400 gram verse pasta
  • 1 avocado
  • 4 eetl goede olijfolie
  • 10 blaadjes verse basollicum
  • sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine uitjes
  • 300 gram ham
  • 4 grote tomaten
  • 100 gram parmesan

 

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*