Pasta met avocado saus, ham & tomaat

Clean eating met pasta met avocado saus!

Nu ik elke week een recept voor de Coop supermarkt maak met de aanbiedingen van die week voel ik me soms een beetje een masterchef kandidaat met een mystery box. Misschien herken je het wel: Je kookt in een bepaalde stijl en bent geneigd recepten of producten die lekker vindt vaak terug te laten komen. Soms bevind ik me zo’n soort van oneindige herhalings cyclus en heb ik weinig inspiratie om iets anders te koken. Als je vervolgens 3 ingredienten ‘moet’ gebruiken voor een recept wat die week in de aanbieding is, dan word je weer even uit het spreekwoordelijke doosje gehaald en moet je de creativiteit weer even laten spreken.

Op instagram volg ik veel Amerikaanse accounts die veel om clean eating draaien. Clean eating komt er in kort op neer dat je zo veel mogelijk verse producten gebruikt voor je eten en dus geen bewerkte producten zoals pakjes en zakjes toevoegt aan de je dagelijkse menu. Het is niet veel anders dan de manier waarop ik zelf probeer te leven en dus voor mij vaak een grote inpiratiebron voor nieuwe recepten. En daar ligt dan ook de basis voor dit recept. Je ziet avocado veel voorbij komen in deze recepten vanwege de goede vetten en het hoge verzadiging gehalte.

Nu ben ik zelf een grote fan van avocado vanwege de smaak en heb ik hier al meerdere lekkere recepten mee ontdekt zoals warme avocado uit de oven of zelfs soep van avocado,maar de laatste tijd zag ik steeds vaker pasta saus voorbij komen met een avocado als basis. De avocado was deze week in de aanbieding dus daar ging ik! En ik moet zeggen, ook deze is weer een blijvertje!! De saus smaakt heerlijk romig waardoor je het idee hebt dat er een pakje room doorheen zit, uiteraard is dit niet het geval maar het geeft je wel dat heerlijke gevoel van comfort food!!

In mijn recept heb ik gekookte ham gebruikt als vlees maar ik denk dat gerookte kip ook erg lekker zal smaken en qua groente kan je er natuurlijk altijd extra bij doen van wat je lekker vindt!

Pasta met avocado saus recept

20 min – 4 personen

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 400 gram verse pasta
  • 1 avocado
  • 4 eetl goede olijfolie
  • 10 blaadjes verse basollicum
  • sap van een halve citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kleine uitjes
  • 300 gram ham
  • 4 grote tomaten
  • 100 gram parmesan

[/ingredients]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top