Vaak verbaas ik mensen nog steeds als ik vertel dat pasta niet per definitie met een saus hoeft te komen. En dan al helemaal niet zo’n volvette roomsaus die eigenlijk niets meer met een goede pasta te maken heeft. Mede door de saus en de gevreesde koolhydraten heeft pasta een negatieve naam. Hopelijk ontkracht dit pasta recept met tomaat, rucola & saucijs dit negatieve beeld een beetje.
Te vaak hoor ik mensen nog zeggen: Als ik wil afvallen begrijp ik heus wel dat ik dan geen pasta meer mag eten!
Uhhh hoe bedoel je? Want als je pasta eet kan je niet afvallen??? Nogmaals: Negatief imago! Die arme pasta!
Ik eet elke week wel een keer pasta. De klassieke met zelfgemaakte tomatensaus (net zo snel als uit een potje maar wel gezonder) of een pasta zoals dit recept. Het vlees en de groente willen nog wel eens variëren maar wat mij betreft hoeft er geen vette saus bij om dit tot een smakelijke maaltijd te maken, gewoon smaakvolle goede ingrediënten gebruiken en je komt een heel eind!
Pasta recept met tomaat, rucola & saucijs recept
18 min – 4 personen- 475 kcal
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 400 gram spaghetti
- 4 rundersaucijzen
- 120 gram rucola
- 4 grote tomaten
- 110 gram geraspte 30+ kaas
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd ondertussen het velletje van de saucijs open en haal het vlees er uit. Snijd het vlees in kleine stukjes
- Bak het vlees in wat olijfolie in de koekenpan en breng op smaak met peper en zout
- Snijd de tomaten in blokjes en bak deze de laatste 3 minuten mee
- Giet de spaghetti af en verdeel deze over de 4 borden.
- Verdeel de rucola over de spaghetti, hier bovenop komt de gebakken saucijs en tomaat en strooi als laatste de kaas op het gerecht. Eet smakelijk
[/directions]