Pasta recept met tomaat, rucola & saucijs

Pasta recept

Vaak verbaas ik mensen nog steeds als ik vertel dat pasta niet per definitie met een saus hoeft te komen. En dan al helemaal niet zo’n volvette roomsaus die eigenlijk niets meer met een goede pasta te maken heeft. Mede door de saus en de gevreesde koolhydraten heeft pasta een negatieve naam. Hopelijk ontkracht dit pasta recept met tomaat, rucola & saucijs dit negatieve beeld een beetje.

Te vaak hoor ik mensen nog zeggen: Als ik wil afvallen begrijp ik heus wel dat ik dan geen pasta meer mag eten!

Uhhh hoe bedoel je? Want als je pasta eet kan je niet afvallen??? Nogmaals: Negatief imago! Die arme pasta!

Ik eet elke week wel een keer pasta. De klassieke met zelfgemaakte tomatensaus (net zo snel als uit een potje maar wel gezonder) of een pasta zoals dit recept. Het vlees en de groente willen nog wel eens variëren maar wat mij betreft hoeft er geen vette saus bij om dit tot een smakelijke maaltijd te maken, gewoon smaakvolle goede ingrediënten gebruiken en je komt een heel eind!

Pasta recept met tomaat, rucola & saucijs recept

18 min – 4 personen- 475 kcal

[ingredients title=”Ingrediënten”]

 • 400 gram spaghetti
 • 4 rundersaucijzen
 • 120 gram rucola
 • 4 grote tomaten
 • 110 gram geraspte 30+ kaas

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

 1. Kook de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
 2. Snijd ondertussen het velletje van de saucijs open en haal het vlees er uit. Snijd het vlees in kleine stukjes
 3. Bak het vlees in wat olijfolie in de koekenpan en breng op smaak met peper en zout
 4. Snijd de tomaten in blokjes en bak deze de laatste 3 minuten mee
 5. Giet de spaghetti af en verdeel deze over de 4 borden.
 6. Verdeel de rucola over de spaghetti, hier bovenop komt de gebakken saucijs en tomaat en strooi als laatste de kaas op het gerecht. Eet smakelijk

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top