Gezonde en slanke pizza zelf maken

Gezonde en slanke pizza zelf maken

Pizza zelf maken is misschien inmiddels niet meer zo’n uitdaging. Een pizza die gezond en slank is klinkt al meer als een beproeving. Toch ga ik je met deze tips een eind op weg helpen hoe je zelf een gezonde pizza in elkaar kan knutselen.

Ik ga niet liegen tegen je, zo’n pizza van domino’s waar de kaas vanaf druipt en het vet direct om je bil gaat zitten als je de doos open doet is één van mijn soft spots. En eens in de zoveel tijd moet dit ook gewoon kunnen vind ik en bestel ik dan ook mijn favoriet, denk ik niet aan de kcal en geniet ik van elke hap die ik neem (en ga ik de dag erna een uurtje extra naar de sportschool…)

Nu hebben we hier in huis pizza avond in het leven geroepen waarbij we met de kids voor de tv pizza eten terwijl we een film kijken. Omdat dit een soort traditie is geworden doen we dit zeker 1 keer in de maand. Willen we het leuk houden voor ons lijf (en portemonnee) dan maak ik dus die pizza zelf. Zo heb ik in de hand wat er op gaat en kan ik het zo gek maken als ik zelf wil. Omdat ik graag mijn gezin wat lekkers maar ook wat gezonds voorzet gaan we dus een gezonde pizza zelf maken.

Uiteraard gaan we geen pakjes of zakjes gebruiken. Schrik niet! Ik heb een recept voor je waardoor je net zoveel tijd kwijt bent als met het pakje maar dat deze lekkerder is weet ik heel zeker!

Deeg

pizzadeeg zelf maken

Ik maak het pizzadeeg zelf. In dit recept voor pizzadeeg zelf maken maak je genoeg deeg voor vier pizza’s. Het is ook voldoende omdat ik het deeg niet overdreven dik maak. Ik rol het dun uit, aan de ene kant om wat zuiniger te zijn met het deeg maar ook omdat ik dat persoonlijk lekkerder vind dan zo’n dikke deeghomp

Pizzasaus

Pizzasaus zelf maken

Kies als basis saus voor een rode saus. En ook deze pizzasaus gaan we zelf maken. Dit kan je doen als je pizzadeeg aan het rijzen is. Wil je op dat moment liever over je beleg nadenken maak de pizzasaus dan alvast een dag van tevoren.

Beleg

Vette vleessoorten kan je beter achterwege laten. Kies bijvoorbeeld voor rauwe ham, kipfilet of mager rundergehakt.

Beleg met zoveel groente als dat je wilt. Groente kan altijd en overal.

Wees zuinig met kaas en als je kiest voor kaas, kies dan voor 30+ variant

Gezonde en slanke pizza zelf maken variaties

geitenkaas- pijnboompitten – (gedroogde) vijgen – honing

magere mozarella – tomaten – pesto – rucola

tomaatjes – kipfilet – courgette – rode ui

mager gehakt – jalopena pepers – tomaat – paprika – zwarte olijven

Afbakken

Gebruik een driedelige pizzaplaat voor zodat er twee tegelijk de oven in kunnen en je niet lang hoeft te wachten, wel zo makkelijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven