Sladressing maken

Sladressing maken is makkelijker dan je denkt en hoe je dat doet ga je vandaag hier lezen. Als je wilt afvallen of gezonder wilt eten ga je vaker sla eten. Sla hoeft gelukkig helemaal niet meer saai te zijn. Je kan een salade zo vullen dat je hem met gemak als avondmaaltijd kan eten en goed vol kan zitten.

Sla dressing is vaak een onnodige dikmaker. Als je eens goed de verpakking gaat lezen kan je goed schrikken van de hoeveelheid suiker en zout die je er in zult vinden. Dan heb ik het nog niet over hoeveelheid kcal die je over je gezonde salade gooit. Sla dressing kun je dus voortaan veel beter zelf maken! Hoe je dit doet ga ik je hier uitleggen.

Onderstaande receptjes zijn voldoende dressing voor over een goed gevulde salade voor 2 personen. Wil je de dressing wat dunner dan voeg je wat extra water toe.

Vinaigrette sladressing maken

Ingredients

  • 2 eetlepels azijn
  • snufje zout & peper
  • 6 eetlepels goede kwaliteitolie
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl honing

Honing Mosterd dressing sladressing maken

Ingrediënten

  • 1 eetl scherpe (dijon) mosterd
  • 2 eetl honing
  • 2 eetl goede olijfolie (voor slankere variant kies je voor voor 50 ml magere yoghurt)
  • 2 eetl water

Meng het zout met het azijn zodat dit oplost. Voeg nu de andere ingrediënten toe en roer of schud goed door elkaar. Voeg verse kruiden toe voor een extra smaak.

Voeg alle Ingrediënten samen en schud de dressing goed, laat even staan en verdeel over de salade

Geitenkaas dressing sladressing maken

Ingrediënten

  • 50 ml magere yoghurt
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • 10 ml honing
  • 25 ml water

Maak de geitenkaas fijn met een vork en meng deze samen met de yoghurt, honing en het water. Roer en of schud goed voordat je het deze verdeelt over de salade. De geitenkaas dressing maakte ik bij deze salade met kip

Blauwe kaas dressing sladressing maken

Ingrediënten

  • 50 gram blauwe kaas
  • 50 ml magere yoghurt
  • 10 ml honing
  • 25 ml water

Maak de blauwe kaas fijn met een vork en meng deze samen met de yoghurt, honing en het water. Roer en of schud goed voordat je het deze verdeelt over de salade. De blauwe kaas dressing smaakt erg lekker bij een entrecote salade

Je kunt alles samengooien in een blender en mixen (dit is de snelle variant die mijn man vaak toepast). Ik vind de dressing dan iets te veel schuimen en doe het liever met wat extra beleid. Ik gebruik liever deze leuke keuken gadget: de popsome saladshaker.

Sladressing maken in popsome

Ik vind het makkelijk omdat hierop een maataanduiding staat waardoor je de dressing dus kunt maken in de shaker. Het woord zegt het al; je mengt alles en dan shaken! Het allerfijnst en de belangrijkste reden dat ik deze vaak gebruik is dat je hem luchtdicht kan afsluiten met de groene dop/deksel. De dressing blijft dus een paar dagen goed en je kan hem dus later nog eens eten en je hele koelkast gaat niet naar dressing ruiken.

Met deze basisrecepten kun je natuurlijk eindeloos variëren. Heb jij nog lekker varianten die je zelf maakt en wilt delen? Laat het me weten via de comments!

 

One Comment

  1. Pingback: Cadeau inspiratie voor een Foodie, leuke ideeën of suggestie

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*