Deze salade met kip heeft echt mijn top 10 meteen behaalt de eerste keer dat ik hem maakte. Hij komt uit het kookboek van Donna Hay ‘fresh & light’ en prachtig boek met lichte frisse gerechten en gelijke foto’s. Toen ik het in eerste instantie las dacht ik; kip pocheren? Nee joh dat duurt veel te lang. Of misschien denk jij wel; Dat is veel te moeilijk. Nou beide is niet het geval. Dit recept stond zo op tafel. De lunch tafel welteverstaan want daar was dit gerecht heerlijk voor.
Zeker als je weet dat je dezelfde dag wat zwaarder gaat tafelen, kies dan eens voor een salade met de lunch. Hier ontbreekt het echter vaak aan inspiratie en toveren veel mensen weer een ‘gewone’ salade op tafel met sla en rauwkost. Niks mis mee maar je raakt er wel snel op uitgekeken. Deze salade met citroenkip kan je op de dag zelf bereiden als je tijd hebt maar is ook goed al de avond van tevoren te ‘preppen’ zodat je hem de dag erna meeneemt naar bijvoorbeeld je werk. Als je dit doet zou ik de verschillende ingrediënten in verschillende bakjes meenemen. Op die manier blijft alles vers en knapperig. Verdeel ook pas de dressing over de salade als je hem gaat eten. Op die manier voorkom je dat dat je salade zijn kracht en smaak verliest.
Als je op de foto goed kijkt naar mijn salade met kip zie je dat mijn komkommer in hele lange slierten heel mooi op dat bord ligt. Dat heb ik met een van mijn favoriete keukenapparaatjes gedaan ‘de spirelli’
De dressing is heel simpel te maken met slechts een paar ingrediënten en dit op yoghurt basis. Gebruik deze dressing als basis maar bedenk dat je hier eindeloos mee kan variëren door bijvoorbeeld de geitenkaas te vervangen door wat blauwkaas. Of laat de kaas weg en voeg een schepje mosterd toe voor een slanke honing- mosterd dressing. Of voeg wat balsamico azijn toe voor een fris zure dressing.
Salade met kip recept
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 50 gram rucola
- 125 gram kipfilet
- 1 bouillonblokje kip
- 2 citroenschijfjes gesneden
- 50 gram meergranen rijst
- 2 eetl rozijnen
Dressing
- 50 ml magere yoghurt
- 30 gram zachte geitenkaas
- 1 eetl honing
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Kook de meergranen rijst gaar en laat afkoelen en roer om met de rozijnen
- Breng een halve liter water aan de kook met het bouillonblokje en leg hier de kipfilet en de citroen in. Draai het vuur lager en laat de kip 20 min zachtjes gaar koken
- Leg de rucola op een bord en verdeel hier de rijst met rozijnen overheen
- Scheur nu de kip in kleine stukjes en leg ook deze op de salade
- Maak een dressing door de yoghurt, geitenkaas en honing goed te mengen en verdeel deze over de salade. Sprenkel eventueel nog wat extra citroensap over de salade
[/directions]
1 gedachte over “Salade met kip Donna Hay”
Pingback: Sladressing maken - 4 recepten- gezond, makkelijk en mager - Foodstyle