Cadeau inspiratie voor een Foodie

Cadeau inspiratie voor een Foodie

Al druk met je kerst inkopen of moet je nog beginnen?? In beide gevallen ga ik je een handje helpen. Je bent als het goed op deze site beland omdat je van koken houdt. Komt dat even goed uit want ik namelijk ook! Ik heb voor de feestdagen een verlanglijstje voor jou samengesteld van dingen die ik of zelf heb en waarvan ik vind dat die dus niet in je keuken mogen ontbreken. Maar er staan ook nog wat dingen tussen die ik zelf op mijn wishlist heb staan, een lijst met cadeau inspiratie voor een Foodie dus. Dus mocht kerstman dit lezen dan weet die meteen wat hij voor mij mag kopen.

Omdat ik natuurlijk niet in jouw portemonnee kan kijken of kan weten hoe jij de feestdagen viert heb ik vier categorieën qua prijs gemaakt. Ik hoop dat er zo voor iedereen wat leuks bij zit!

Onder 10,-

Eigenlijk zou mijn lijstje onder de 10,- het langst kunnen zijn. Juist in deze prijsklasse zijn er zo veel leuke en handige dingetjes te vinden voor in de keuken.

Deze eierdopjes (of kussentje eigenlijk) staan ook nog op mijn lijstje. Behalve dat ze een functie hebben zien ze er gewoon heel gezellig uit en zou je het bijna sneu vinden voor je eitje om hem er af te halen.

tomorrow-s-kitchen-eierkussen-4-st

Als je recepten aan het maken bent is precies maatwerk soms heel belangrijk. Om zelf een theelepel op te delen kan nogal lastig zijn. Gelukkig heeft iemand daar over nagedacht en deze maatlepels ontworpen

maatlepel

 

Ik houd er van om zelf sladressing te maken en heb dit jaar de popsome saladshaker ontdekt. Heel makkelijk om een dressing in te maken en te bewaren

popsome

Soms zijn dingen in je keuken behalve handig ook leuk om te hebben. Dat vind ik van deze voorraadpotten! Het feit dat er op staat wat de inhoud is kan handig zijn maar eerlijk vind ik ze gewoon erg leuk en mogen ze dan ook in zicht staan!

house-doctor-voorraadpot-0-9-l-1

En als we het dan toch over mooie en handige dingen in de keuken hebben dan komen we vanzelf bij een rvs peper en zout molen uit. Ik heb ze elektrisch omdat dat buiten handig ook gewoon leuk is! Druk op de knop en het malen doet hij voor je! Deze zijn ook nog eens leuk geprijsd

 

schermafbeelding-2016-12-02-om-14-09-19

 

Tot 30,-

Één van mijn favoriete kookboeken wil ik je niet onthouden. In dit boek kookboek van Donna Hay staat heerlijke recepten die zoals de titel al zegt erg licht zijn. De fotografie is prachtig en de recepten allemaal vrij makkelijk te maken.

donna-hay

Over de tijd heb je vast wat recepten verzameld. Misschien heb je zelf wel familie recepten die eigenlijk niet verloren mogen gaan. In dit notitie/ recepten boek schrijf je jouw eigen recepten op zodat deze bewaard blijven voor je jezelf en je familie

kookschrift

 

Dit is één van mijn favoriete keukenhulpjes. In de spirelli snijd je makkelijk wortel, komkommer of courgette in lange slierten. Leuk voor salades en mooi om gerechten mee op te maken. Bij deze tonijn komkommer salade heb ik hem ook gebruikt

spirelli

 

Wat is er leuker dan je eigen kruiden of kruiden pasta maken. Om dit goed te doen kan er eigenlijk geen vijzel ontbreken in je keuken. Ik heb er meerdere gehad maar deze is qua kwaliteit absoluut het beste. Dit is een massief granieten, is makkelijk schoon te maken en er gaan geen geurtje in zitten

vijzel

 

boven de 30,-

Als je een echte foodie in je omgeving hebt die ook nog een mooie boeken houdt dan zou ik hier eens een kijkje nemen. De kookboeken die hier verkocht worden zijn niet de ‘gewone’ boeken die je bij de boekhandel vindt. De kookboeken die hier verkocht worden zijn prachtige exemplaren die je graag in je woonkamer of keuken hebt liggen waarbij koken en kunst gecombineerd zijn!

cooking-meets-art-logo-gold

 

Als ik tijd heb dan maak ik zelf pasta. Eigenlijk is dit veel lekkerder dan pasta die je in de supermarkt koopt. Zeker als ik eters heb wil ik dit wel doen als extra. Overigens kan je ook prima genoeg maken voor een week en gewoon een paar keer pasta eten! Als je zelf pasta wilt maken dan heb je wel een pastamachine nodig. Gelukkig zijn die tegenwoordig niet meer zo heel duur zoals deze bijvoorbeeld!

pastamachine

Ook al is het nu niet de temperatuur dat je aan ijsje moet denken kan je hem toch maar beter alvast voor de zomer in huis hebben. Ik heb deze zoku al een paar jaar en elk jaar maak ik er weer ijsjes mee. Wat is hier nu zo bijzonder aan? Je legt hem vantevoren in de vriezer. Je vult hem vervolgens met jouw vloeistof naar keuze waar je een ijsje van wilt maken (dit kan een waterijsje maar ook een room of fruit ijsje zijn) en binnen een paar minuten bevriest je ijsje en kun je hem dus al eten! Hier kunnen er twee in wat toch wel makkelijk is als er twee kinderen ongeduldig om je heen staan te springen.

zoku

boven de 100,-

Deze twee artikelen staan allebei nog op mijn wishlist! en elke foodie begrijpt ook wel waarom. Sommige dingen wil je gewoon graag hebben en dit zijn wel de twee bekendste.

Le creusette braadpan! Dit is de top of the bill als het het hebt over braadpannen. Inmiddels is het assortiment uitgebreid naar servies, peper en zoutmolens en alle denkbare pannen maar hier begon het ooit mee.

le-creuset-signature-ronde-braad_stoofpan-24-cm

De master onder de keukenmachines is wel de kitchenaid. Qua kwaliteit zijn er meer die er niet voor onder doen maar deze is zo herkenbaar met de mooie kleuren en daardoor echt een icoon in de kook en bakwereld geworden. Helaas is daardoor de prijs er ook naar. Maar dan heb je ook wat!

kitchenaid

Misschien dat de kerstman mij dit jaar lief vond en deze voor mij kopen en anders hoop ik in ieder geval dat jij er iemand heel blij mee zult maken!

Fijne feestdagen!!

 

 

2 gedachten over “Cadeau inspiratie voor een Foodie”

    1. Kim van der Wel

      Misschien moet je dit artikel samen met je reactie open laten staan op de computer zodat de ‘kerstman’ het ook ziet 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven