sesam tonijn salade

Tonijn sesam salade met komkommer

Ik weet het, dit is misschien eerder een recept waar je aan denkt bij een warme zomerdag in plaats van een herfstdag. Maar ook in de herfst wordt er gelijnd en gezond gegeten en dan komen lichte recepten prima van pas. En als je de verwarming maar hoog genoeg draait dan krijg je vanzelf trek in deze tonijn sesam salade.

Ik ben een grote fan van sushi. sashimi en de japanse smaken. Nu is sushi maken niet even snel gedaan thuis maar die Japanse smaken in huis halen is helemaal niet zo moeilijk als dat het lijkt.

Zoals je ziet op de foto ligt mijn komkommer er heel mooi bij. Nee daar heb ik niet met een dunschiller op staan zwoegen maar met mijn spirelli. Mijn wattes? Een spirelli! Een spirelli is een superleuk apparaatje waar je een komkommer, wortel of courgette in steekt en als het ware als een punt van een potlood slijpt!

Tonijn sesam salade met komkommer

Is supersnel en ziet er natuurlijk hartstikke leuk uit. Denk er maar eens aan hoe je je gasten kan verrassen als je het bord zo hebt opgemaakt (en dan natuurlijk wel vertellen dat je uren hebt staan zwoegen met die dunschiller!)

tonijn sesam salade met komkommer recept

Ingredienten

 • 125 gram tonijn
 • 1 eetl witte sesam
 • 1 eetl zwarte sesam
 • 1/4 courgette
 • 1/2 komkommer
 • 2 eetl soyasaus
 • 1 tl wasabi

Bereidingswijze

 1. Snijd de courgette en komkommer is plakjes met een spirelli
 2. Meng de sesamzaadjes in een diep boord
 3. Dep het stukje tonijn droog en leg het daarna in het bord met sesamzaadjes. Druk de tonijn genoeg aan dat de sesamzaadjes blijven plakken.
 4. Verhit wat olie in een koekenpan en bak hier de tonijn in. Je kan de tonijn bijna rauw eten maar natuurlijk ook wat meer doorbakken als je dat lekker vindt.
 5. Roer de wasabi en soyasaus door elkaar en verdeel deze over de groente
 6. Haal de tonijn uit de pan en snijd in plakjes en verdeel over de groente.

 

2 Berichten

 1. Pingback: Cadeaus voor een Foodie - FoodStyle

 2. Pingback: Zomerse salade met biefstuk & mango | FoodStyle

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*