Kip salade

gezonde salade met kip

Soms heb je gewoon even een detox nodig en een kip salade kan je daarbij helpen. Je hebt of het weekend zwaar getafeld, feestdagen of wat verjaardagen achter de rug. Meestal kies ik dan voor een salade om weer even in balans te komen. Een salade hoeft niet moeilijk te zijn maar mag wat mij betreft ook niet saai zijn. Één van de lekkerste salades vind ik salade met krokante kip. Nu kan je voor de makkelijke snelle optie gaan en een krokante kipschnitzel kopen in de supermarkt of je maakt er zelf 1.

gezonde salade met kip

Hoe maak je zelf een kip schnitzel voor de gezonde salade met kip

Allereerst pak je een kipfilet die je overdwars doorsnijdt waardoor je 2 dunne plakken krijgt. Deze kun je eventueel nog wat platter krijgen door er of met een vleeshamer op los te gaan of de kipfilet tussen twee folies te leggen en uit te rollen met een deegroller.

Zet 3 bordjes klaar waarvan je er één vult met wat losse bloem, één met een geklutst eitje en één met paneermeel (of zelfgemaakt door wat oud brood even door de blender te halen met wat kruiden)

Nu pak je een plakje kipfilet en die haal je achtereenvolgens door de bloem, het ei (nu even uit laten lekker boven het bord) en dan door de paneermeel totdat hij goed bedekt is.

Laat de kipfilets even rusten en bak ze op laag vuur krokant.

Maak je salade op zoals je hem lekker vind en leg hier de stukjes kip op.

Dus heb je dit weekend wat zwaar getafeld? Kies dan vanavond voor deze salade om weer wat te compenseren. Wil je meer dan 1 dag compenseren maak dan eens deze salade met gebakken kip of salade met citroen kip. Wil je varieren met de dressing? Kijk dan hier voor mijn recepten om zelf sladressing te maken

 

 

Kip salade

Recipe by Kim van der WelCourse: Diner & Hapjes, Recepten
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Ingredienten

  • 2 kipschnitzels (zelfgemaakt of kant en klaar)

  • halve krop sla

  • 100 gram zoete kleine tomaatjes

  • 1 kleine komkommer

  • 2 gekookte eitjes

  • Dressing
  • 30 gram blauwe kaas

  • 100ml milde yoghurt

  • 1 eetl honing

Bereidingswijze

  • Verhit boter in de koekenpan en bak de schnitzels totdat ze gaar zijn
  • Snijd de sla
  • Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer in kleine stukjes
  • Verdeel de sla over 2 borden en verdeel hier de tomaat en komkommer over
  • Pel de eitjes, snijd ze in plakjes en verdeel ze over het de borden.
  • Maak de dressing door de 3 ingrediënten goed te mengen.
  • Haal de gare schnitzel uit de pan en snijd deze reepjes. Leg de nog warme reepjes op de salade en verdeel hier de dressing over. Serveer met het broodje.
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Meteen naar het receptPrint Recept Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Meteen naar het receptPrint Recept Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Meteen naar het receptPrint Recept Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds

 
Lees verder »
Scroll naar top