kip salade

Kip salade

Soms heb je gewoon even een detox nodig en een kip salade kan je daarbij helpen. Je hebt of het weekend zwaar getafeld, feestdagen of wat verjaardagen achter de rug. Meestal kies ik dan voor een salade om weer even in balans te komen. Een salade hoeft niet moeilijk te zijn maar mag wat mij betreft ook niet saai zijn. Één van de lekkerste salades vind ik salade met krokante kip. Nu kan je voor de makkelijke snelle optie gaan en een krokante kipschnitzel kopen in de supermarkt of je maakt er zelf 1.

Hoe maak je zelf een kip schnitzel

Allereerst pak je een kipfilet die je overdwars doorsnijdt waardoor je 2 dunne plakken krijgt. Deze kun je eventueel nog wat platter krijgen door er of met een vleeshamer op los te gaan of de kipfilet tussen twee folies te leggen en uit te rollen met een deegroller.

Zet 3 bordjes klaar waarvan je er één vult met wat losse bloem, één met een geklutst eitje en één met paneermeel (of zelfgemaakt door wat oud brood even door de blender te halen met wat kruiden)

Nu pak je een plakje kipfilet en die haal je achtereenvolgens door de bloem, het ei (nu even uit laten lekker boven het bord) en dan door de paneermeel totdat hij goed bedekt is.

Laat de kipfilets even rusten en bak ze op laag vuur krokant.

Maak je salade op zoals je hem lekker vind en leg hier de stukjes kip op.

Dus heb je dit weekend wat zwaar getafeld? Kies dan vanavond voor deze salade om weer wat te compenseren. Wil je meer dan 1 dag compenseren maak dan eens deze salade met gebakken kip of salade met citroen kip

Kip salade recept

15 min – 2 personen

Ingrediënten

 • 2 kipschnitzels (zelfgemaakt of kant en klaar)
 • halve krop sla
 • 100 gram zoete kleine tomaatjes
 • 1 kleine komkommer
 • 2 gekookte eitjes

Dressing

 • 30 gram blauwe kaas
 • 100ml milde yoghurt
 • 1 eetl honing

Directions

 1. Verhit boter in de koekenpan en bak de schnitzels totdat ze gaar zijn
 2. Snijd de sla
 3. Halveer de tomaatjes en snijd de komkommer in kleine stukjes
 4. Verdeel de sla over 2 borden en verdeel hier de tomaat en komkommer over
 5. Pel de eitjes, snijd ze in plakjes en verdeel ze over het de borden.
 6. Maak de dressing door de 3 ingrediënten goed te mengen.
 7. Haal de gare schnitzel uit de pan en snijd deze reepjes. Leg de nog warme reepjes op de salade en verdeel hier de dressing over. Serveer met het broodje.

 

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*