Zelfgemaakte appelmoes met peren en rozijnen

Zelfgemaakte appelmoes! Vers, puur en laag in kcal!

Vroeger was ik verzot op aardappels, bloemkool en dan een dikke laag appelmoes er overheen! Ja sorry mijn smaakpuppillen zijn blijkbaar niet altijd geweest wat ze nu zijn. Nu mijn kleine peutervriend eindelijk heeft besloten dat je buiten aardappeltjes en pannekoeken toch ook wel eens wat groente kan eten komt de bloemkool weer wat vaker in huis. Ervan uitgaande dat mijn kleine vriend ook ergens moet beginnen met zijn smaakpuppilen en dat het bij mij ook goed is gekomen leek mijn persoonlijke favoriet van vroeger ook een leuke om bij hem te introduceren. Nu heb ik natuurlijk ook wel eens appelmoes in huis uit een potje (wel degene zonder toegevoegde suiker natuurlijk) maar je begrijpt; Wat hak kan, dat kan foodstyle beter!

En dus werd het zelf appelmoes maken. Nou als ik had geweten dat het zo makkelijk was dan had ik nooit meer een potje gekocht. Omdat ik er toch net iets anders van wilde maken heb ik net zo veel peren als appels toegevoegd en op het laatst wat rozijntjes. Uiteraard kon kaneel ook niet ontbreken in dit geheel!

Ik had nog wat glazen potjes staan waar ik de moes ik kon bewaren. Een weckpot is natuurlijk nog beter als je die in huis hebt. En wist je dat appelmoes zich prima laat invriezen? Maak dus gerust wat meer en maak zakjes voor de volgende keren en bewaar ze in de vriezer, zo heb je altijd een voorraadje in huis.

Ik heb een beetje mengelMOES gemaakt, het is niet helemaal een moes en niet helemaal een compote maar zo zal iedereen zijn favoriet hebben. Vind je een compote lekkerder? Laat de stukjes fruit wat groter met koken en laat ze 10 minuutjes korter koken. Wil je juist een moes doe dan het tegenovergestelde, snijd de stukjes wat kleiner en kook ze tot moes.

Zelfgemaakte appelmoes recept

40 min – 6 porties – 95 kcal pp

[ingredients title=”Ingredients”]

 • 4 appels
 • 4 peren
 • 150 ml water
 • 50 ml puur appelsap
 • 2 tl kaneel
 • 35 rozijnen

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

 1. schil het fruit en snijd in kleine stukjes
 2. voeg het fruit samen met het water en appelsap samen in een pan en breng aan de kook
 3. draai het vuur laag en laat minimaal 20 minuten op het vuur staan
 4. voeg als laatste de rozijnen en de kaneel toe en laat nog 10 minuten doorpruttelen
 5. Laat de de appelmoes volledig afkoelen en bewaar in een weckpot of glazen potjes in de koelkast tot gebruik

[/directions]

 

 

1 reactie op “Zelfgemaakte appelmoes met peren en rozijnen”

 1. Pingback: cake zonder suiker en helemaal vers gemaakt- foodstyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top