Oudhollandse cake zonder suiker !
Een cake zonder suiker, een utopie of toch het nieuwe normaal? Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar toen ik klein kwam er toch regelmatig met feestjes zo’n ‘zelfgemaakte’ cake op tafel uit een pakje. Ik denk zelfs dat het 1 van de eerste dingen was die ik bakte. Toen ik wat ouder werd zag ik het nut niet meer zo van het pakje en ging ik aan de slag met alle ingrediënten die ik ook wel los in huis had. Inmiddels zie ik ook het nut van suiker wat minder in en zo was het dus weer tijd voor een nieuwe stap in de cake revolutie.
Ik maak vaak zelf appelmoes en ik had al vaker gelezen dat dit een goede suiker vervanger is. In cake en gebak kun je dit goed gebruiken als vervangen voor de geraffineerde suikers. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en daar kwam dit heerlijke cake recept uit. Het belangrijkste met een cake vind ik dat hij niet te droog wordt. Juist door het gebruik van de appelmoes gebeurt dit niet. Uiteindelijk is de cake nog net zo makkelijk als die uit het pakje maar wel een stuk gezonder omdat er geen toegevoegde geraffineerde suikers inzitten. En eigenlijk is hij ook nog lekkerder eigenlijk…..
Cake zonder suiker
Recipe by Kim van der WelCourse: Recepten, Snacks & Desserts4
servings30
minutes40
minutes300
kcalHoe een cake bijna gezond en erg lekker!
Ingredienten
175 gram appelmoes
175 gram zelfrijzend bakmeel
70 ml kokosolie
2 tl kaneel
2 eieren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Meng alle ingrediënten in een kom met een mixer samen tot 1 geheel
- Vet 1 cakeblik (of twee kleine blikjes) in
- Zet de cake tussen de 40 en 50 minuten in de oven
Notities
- Tip: Heb je geen zin om je appelmoes zelf te maken kan je natuurlijk ook gewoon een potje gebruiken. Wil je nog steeds geen geraffineerde suikers in je cake lees dan even goed de verpakking omdat in veel appelmoes toevoegingen zitten.