Cake zonder suiker

Cake zonder suiker

Oudhollandse cake zonder suiker !

Een cake zonder suiker, een utopie of toch het nieuwe normaal? Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar toen ik klein kwam er toch regelmatig met feestjes zo’n ‘zelfgemaakte’ cake op tafel uit een pakje. Ik denk zelfs dat het 1 van de eerste dingen was die ik bakte. Toen ik wat ouder werd zag ik het nut niet meer zo van het pakje en ging ik aan de slag met alle ingrediënten die ik ook wel los in huis had. Inmiddels zie ik ook het nut van suiker wat minder in en zo was het dus weer tijd voor een nieuwe stap in de cake revolutie.

Cake zonder suiker

Ik maak vaak zelf appelmoes en ik had al vaker gelezen dat dit een goede suiker vervanger is.  In cake en gebak kun je dit goed gebruiken als vervangen voor de geraffineerde suikers. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en daar kwam dit heerlijke cake recept uit. Het belangrijkste met een cake vind ik dat hij niet te droog wordt.  Juist door het gebruik van de appelmoes gebeurt dit niet. Uiteindelijk is de cake nog net zo makkelijk als die uit het pakje maar wel een stuk gezonder omdat er geen toegevoegde geraffineerde suikers inzitten. En eigenlijk is hij ook nog lekkerder eigenlijk…..

Cake zonder suiker

Recipe by Kim van der WelCourse: Recepten, Snacks & Desserts
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Hoe een cake bijna gezond en erg lekker!

Ingredienten

  • 175 gram appelmoes

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel

  • 70 ml kokosolie

  • 2 tl kaneel

  • 2 eieren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Meng alle ingrediënten in een kom met een mixer samen tot 1 geheel
  • Vet 1 cakeblik (of twee kleine blikjes) in
  • Zet de cake tussen de 40 en 50 minuten in de oven

Notities

  • Tip: Heb je geen zin om je appelmoes zelf te maken kan je natuurlijk ook gewoon een potje gebruiken. Wil je nog steeds geen geraffineerde suikers in je cake lees dan even goed de verpakking omdat in veel appelmoes toevoegingen zitten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven