Cake zonder suiker

Cake zonder suiker

Oudhollandse cake zonder suiker !

Een cake zonder suiker, een utopie of toch het nieuwe normaal? Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar toen ik klein kwam er toch regelmatig met feestjes zo’n ‘zelfgemaakte’ cake op tafel uit een pakje. Ik denk zelfs dat het 1 van de eerste dingen was die ik bakte. Toen ik wat ouder werd zag ik het nut niet meer zo van het pakje en ging ik aan de slag met alle ingrediënten die ik ook wel los in huis had. Inmiddels zie ik ook het nut van suiker wat minder in en zo was het dus weer tijd voor een nieuwe stap in de cake revolutie.

Cake zonder suiker

Ik maak vaak zelf appelmoes en ik had al vaker gelezen dat dit een goede suiker vervanger is.  In cake en gebak kun je dit goed gebruiken als vervangen voor de geraffineerde suikers. Hier ben ik mee aan de slag gegaan en daar kwam dit heerlijke cake recept uit. Het belangrijkste met een cake vind ik dat hij niet te droog wordt.  Juist door het gebruik van de appelmoes gebeurt dit niet. Uiteindelijk is de cake nog net zo makkelijk als die uit het pakje maar wel een stuk gezonder omdat er geen toegevoegde geraffineerde suikers inzitten. En eigenlijk is hij ook nog lekkerder eigenlijk…..

Cake zonder suiker

Recipe by Kim van der WelCourse: Recepten, Snacks & Desserts
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Hoe een cake bijna gezond en erg lekker!

Ingredienten

  • 175 gram appelmoes

  • 175 gram zelfrijzend bakmeel

  • 70 ml kokosolie

  • 2 tl kaneel

  • 2 eieren

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 175 graden
  • Meng alle ingrediënten in een kom met een mixer samen tot 1 geheel
  • Vet 1 cakeblik (of twee kleine blikjes) in
  • Zet de cake tussen de 40 en 50 minuten in de oven

Notities

  • Tip: Heb je geen zin om je appelmoes zelf te maken kan je natuurlijk ook gewoon een potje gebruiken. Wil je nog steeds geen geraffineerde suikers in je cake lees dan even goed de verpakking omdat in veel appelmoes toevoegingen zitten.
 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Meteen naar het receptPrint Recept Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Meteen naar het receptPrint Recept Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Meteen naar het receptPrint Recept Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één

 
Lees verder »
Scroll naar top