wrap met eend

wrap met eend

Chinese wrap met eend

Wraps, ik vind ze ideaal! Ik heb ze in ieder geval altijd op voorraad. ‘s ochtends snel wat kip of gehakt uit de vriezer, groentes als tomaat, paprika en ui heb ik altijd wel in de koelkast en op die manier heb ik ‘s avonds een makkelijke maar toch redelijk slanke maaltijd op tafel staan. Heb ik een wilde bui dan maak ik er burrito’s of quesadilla’s van. Wist je dat er trouwens ook zelf taco’s van kunt maken? Maar aangezien je deze frituurt in de zonnebloemolie en deze dus niet helemaal onder categorie verantwoord valt zal je dat recept hier niet zo snel terug vinden (maar dan heb ik het je nu toch stiekem even verteld)

Ook gebruik ik ze voor ontbijtrecepten of voor de lunch, ik kan dus eigenlijk niet zonder!

Maar in het weekend maken we er dan toch een beetje de specialere versie van, namelijk met eend.

Deze versie is ooit begonnen toen ik bij een goed chinees restaurant van die lekkere eend had gegeten met dat lekkere sausje… Na wat onderzoek kwam ik er achter wat hij bedoelde. Eendenborst, hoisin saus en dunne pannekoekjes. Deze laatste koop ik wel eens bij de toko maar heb ik niet standaard op voorraad dus zo werd de versie met de tortilla wrap geboren.

Inmiddels heb ik deze versie ook al vaker voor mijzelf gemaakt maar dan met rijstwraps, die nog net iets lichter zijn wat ik vaak wat lekkerder vind.Eend is een vrij vet stukje vlees (kijk maar naar zijn velletje) maar ook hier geldt; alles met mate. Zoals ik hierboven al zei; ik vervang vaak de normale tortilla’s door rijstwrap waardoor ik wat kcal bespaar en wat meer eend kan nemen en de maaltijd nog steeds onder de 500 kcal houd. Manlief geeft hier iets minder om en schept een extra lepeltje saus op zijn tortilla wrap, ach ieder zijn ding.

De eendenborst marineer je met chinese five spices kruiden. Dit is precies zoals het klinkt, het zijn 5 kruiden. Te weten; kassia, kruidnagel, steranijs, venkelzaad en szechuanpeper. Maar vrees niet, die koop je gewoon allemaal in 1 potje.

Inmiddels was het al een tijdje geleden dat ik de wraps gegeten had maar toen kreeg ik de five spices kruiden van simplyspices in handen en vond ik het weer eens tijd om met de eend aan de slag te gaan. Alle kruiden van SimplySpices zijn gluten- en lactosevrij en vrij van 24 allergenen en toegevoegde e-nummers. Dus heb je een bepaalde voedselintolerantie of een allergie dan zit je hier goed. Het leuke aan hun concept vind ik dat je je eigen ‘sixpack’ samenstelt met de kruiden die lekker vindt (uiteraard ook gewoon de keuze uit zout, peper, oregano en meer standaard kruiden die je dagelijks kan gebruiken) die vervolgens thuis worden bezorgd.

En als laatste een tip die ik wil meegegeven is er 1 op het gebied van besparen. Veel mensen weten niet wat ze met eend moeten doen waardoor ik hem vaak in het koelvak bij de supermarkt zie liggen met een afprijs sticker er op. De eend is vaak dan nog 2 dagen houdbaar volgens de verpakking en je bespaart toch gauw 35%-50%. Kom je thuis dan doe je hem direct in de vriezer en heb je samen met die wraps die je op voorraad hebt meteen een mooie maaltijd voor het weekend die je een keer op tafel kan toveren als je geen inspiratie hebt!

Recept wrap met eend

20 minuten- 2 personen

[ingredients title=”Ingredienten”]

 • 250 gram eendenborst
 • five spices kruiden
 • 2 medium tortilla
 • 4 bosui
 • 4 eetl hoisin

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

 1. Snijd de eenborstfilet kruislings in op de vetlaag, de inkepingen moeten ongeveer een halve cm diep zijn.
 2. Marineer de eendenborst nu met de five spices kruiden. Smeer zowel de boven als onderkant goed in.
 3. Snijd de komkommer en bosui in reepjes
 4. Verhit een grote koekenpan op hoog vuur. Je hoeft geen vet toe te voegen in de pan. Het vet van de eendenborst zal voor voldoende vet zorgen om de eendenborstfilet goed te bakken.
 5. Leg de eendenborstfilet op de velkant in de pan. Bak de eendenborstfilet in 3-6 minuten bruin. (3 voor rose en 6 voor meer doorbakken)
 6. Keer de nu de eendenborst om en bak hem nog 2-4 minuten op de vleeskant.
 7. Verwarm intussen de wraps in de koekenpan
 8. Smeer 1 eetlepel hoisin uit over per tortilla
 9. Snijd de eendenborst in plakjes en verdeel deze over de tortilla’s
 10. Beleg de tortilla’s met de groente en vouw ze dicht

[/directions]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven