Zalm Wraps met roomkaas en rucola

Zalm Wraps met roomkaas en rucola

Ik vind het nog wel eens lastig om recepten met zalm te maken. Ik ben er dol op als het rauw is maar gebakken ben ik er geen fan van. Hierdoor sla ik automatisch een heleboel zalm recepten over die ik online zie. Bij de japanner ben ik echter niet weg te slaan bij de rauwe zalm en zo werd ook hier een nieuw recept geboren: zalm wraps met roomkaas en rucola met rauwe zalm.

Ik had de dag voordat ik dit receptje maakte een heerlijk Japans noodle gerecht met zalm gemaakt waardoor ik nog een beetje rauwe zalm over had. Normaal gebruik ik voor mijn wraps gerookte zalm maar ik dacht dat de rauwe zalm ook niet zou misstaan. Het was tijd voor lunch en tijd om restjes op te maken dus keek ik eens wat er nog meer in mijn koelkast te vinden was, samen met een restje rucola, een beetje roomkaas en wat pijnboompitjes had ik toch ineens een verrassende lunch op tafel staan met deze heerlijke zalm wraps.

zalmwrapgestapeld

Deze wraps zijn ook erg makkelijk om mee te nemen als je onderweg bent. Maak ze een avond van tevoren klaar en verpak ze in huishoudfolie tot gebruik. Of snijd ze in kleine stukjes en serveer ze bij een high tea of als feesthapje. Toevallig had ik nu nog normale wraps liggen maar liever gebruik ik de meergranen variant. Deze zijn inmiddels bij de meeste supermarkten te koop van de bekendere maar ook de huismerken.

Heb jij nou een favoriet recept met gebakken of op een andere manier gegaarde zalm dan hoor/lees ik dat graag. Misschien wordt het tijd om mijn horizon eens te verbreden!

 

zalmwrapopen

Zalm Wraps met roomkaas en rucola recept

10 minuten – 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 tortilla wrap
  • 50 gram zalm
  • 15 gram magere roomkaas
  • 30 gram rucola
  • 10 gram pijnboompitjes

Bereidingswijze

  1. Besmeer de wrap met de roomkaas
  2. Verdeel hierover de in stukjes gesneden zalm, rucola en pijnboompitjes
  3. Rol de wrap op en snijd in 2-en (of meerdere stukjes)

 

 

1 bericht

  1. Pingback: Wrap met eend. Simpel en net zo lekker als bij de Chinees

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*