Wraps zalm roomkaas en rucola

Zalm Wraps met roomkaas en rucola

Ik vind het nog wel eens lastig om recepten met zalm te maken. Ik ben er dol op als het rauw is maar gebakken ben ik er geen fan van. Hierdoor sla ik automatisch een heleboel zalm recepten over die ik online zie. Bij de japanner ben ik echter niet weg te slaan bij de rauwe zalm en zo werd ook hier een nieuw recept geboren: zalm wraps met roomkaas en rucola met rauwe zalm.

Ik had de dag voordat ik dit receptje maakte een heerlijk Japans noodle gerecht met zalm gemaakt waardoor ik nog een beetje rauwe zalm over had. Normaal gebruik ik voor mijn wraps gerookte zalm maar ik dacht dat de rauwe zalm ook niet zou misstaan. Het was tijd voor lunch en tijd om restjes op te maken dus keek ik eens wat er nog meer in mijn koelkast te vinden was, samen met een restje rucola, een beetje roomkaas en wat pijnboompitjes had ik toch ineens een verrassende lunch op tafel staan met deze heerlijke wraps zalm roomkaas.

zalmwrapgestapeld

Wraps zalm roomkaas voor lunch

Deze wraps zalm roomkaas zijn ook erg makkelijk om mee te nemen als je onderweg bent. Maak ze een avond van tevoren klaar en verpak ze in huishoudfolie tot gebruik. Of snijd ze in kleine stukjes en serveer ze bij een high tea of als feesthapje. Toevallig had ik nu nog normale wraps liggen maar liever gebruik ik de meergranen variant. Deze zijn inmiddels bij de meeste supermarkten te koop van de bekendere maar ook de huismerken.

Heb jij nou een favoriet recept met gebakken of op een andere manier gegaarde zalm dan hoor/lees ik dat graag. Misschien wordt het tijd om mijn horizon eens te verbreden!

zalmwrapopen

 

 

Wraps zalm roomkaas en rucola

Recipe by Kim van der WelCourse: Diner & Hapjes, Ontbijt & Lunch, Recepten
Servings

1

servings
Prep time

5

minutes
Cooking timeminutes
Calories

345

kcal

Lekker voor de lunch of met kop soep voor in de avond

Ingredienten

  • 1 tortilla wrap 

  • 50 gram zalm

  • 15 gram magere roomkaas

  • 30 gram rucola

  • 10 gram pijnboompitjes

Bereidingswijze

  • Besmeer de wrap met de roomkaas
  • Verdeel hierover de in stukjes gesneden zalm, rucola en pijnboompitjes
  • Rol de wrap op en snijd in 2-en (of meerdere stukjes)

Notities

  • Liever geen rauwe zalm? Gerookte zalm is net zo lekker!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven