Zalm recepten

Vandaag ga ik je wat inspiratie geven voor zalm recepten. Dat vis vaak geadviseerd bij een gezond eetpatroon ken je vast wel. Vaak wordt er dan ook gezegd dat je minimaal 1 keer per week vette vis moet eten. Vette vis is belangrijk voor de toelevering van gezonde vetzuren. En ja hoe gek het misschien ook klinkt, vet heb je echt nodig. Gezonde vetzuren beschermen onder andere tegen hart- en vaatziekten. Deze omega-3 vetzuren vind je dus in vette vis. Makreel, zalm, haring en sardines zijn vette vis.

Zalm is vaak het meest bekend bij mensen maar het ontbreekt vaak aan inspiratie op het gebied van zalm recepten. Ik ben zelf geen fan van zalm uit de oven. Ik vind de smaak dan te overheersend worden de geur in huis wordt wat mij betreft ook te overheersend en het laatste wat ik wil ruiken is vis als ik de dag erna om 7u beneden sta. Zalm uit de oven recepten zul je hier dus niet vinden maar wat kan je dan nog meer doen met zalm? Hieronder vind je mijn 5 favoriete zalm recepten die ik vaak eet om aan mijn portie vette vis te komen.

Zalm recepten

Deze Japanse Noodles met zalm zijn hier favoriet en staan dan ook vaak op tafel!

zalm recepten

Meestal eet ik deze zalm wraps voor lunch maar met bijvoorbeeld een kom soep is dit ook een prima avondmaaltijd!

zalmwrapgestapeld

Deze wraps van rijstvellen zijn erg lekker met kip maar zijn dus ook heerlijk met zalm. Voor zomerse avonden een heerlijke maaltijd

zalm recepten

Maar zelfs voor ontbijt of in ieder geval voor de brunch kan je zalm eten! Combineer ze namelijk maar eens met eieren! In dit geval zalm met roerei

zalm recepten

Ik hoop je met deze recepten weer wat nieuwe ideetjes te hebben gegeven. Heb je zelf nog leuke en lekkere suggesties dan hoor ik het graag!

 

 

1 bericht

  1. Pingback: Japans recept zalm en rijstwraps. Een heerlijke lichte maaltijd

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*