roerei met zalm

roerei met zalm

Wij hadden thuis pas het volgende belangrijke vraagstuk: “Wat als je naar een onbewoond eiland moet en je mag 1 soort voedsel kiezen wat je mee kan nemen en waar je de rest van je leven onbeperkt in wordt voorzien?” Hmmm het duurde welgeteld 2 seconden voordat ik mijn antwoord had. EI! Ik ben denk ik de grootste fan van eieren die er bestaat. Juist omdat ze zo veelzijdig zijn. Gekookt, gebakken, uit de pan, uit de oven, gepocheerd…. IK zou elke dag wel 5 eieren kunnen eten denk ik. En dan nog maar te zwijgen hoe vaak ze ook nog in recepten gaan waar ze niet eens de hoofdrol in spelen.

Ik ben dus ook erg weg van roerei. Als ontbijt maak ik vaak de ‘plain’ versie met een scheutje melk en wat peper en zout. Nu hadden we pas een brunch (kijk naar het boterlammetje op de achtergrond en je kan denk ik wel raden wanneer dit was :-)) en hadden we ons roerei wat ge-upgrade zodat het net even anders was, namelijk met roerei met zalm, gerookte zalm welteverstaan. Dit geeft net even dat beetje extra en zeker voor lunch een erg lekkere variatie.

Dus nu maar te hopen dat er zalmen zwemmen rond mijn onbewoonde eiland waar ik dan zit met al mijn eieren zodat ik deze versie dan ook kan maken!

roerei met zalm Recept

20 minuten – 4 personen

[ingredients title=”Ingredients”]

 • 8 eieren
 • 100 gram gerookte zalm
 • 50 ml room of melk
 • verse bieslook
 • peper & zout

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

 1. Kluts de eieren met de room, het peper, zout en de helft van de bieslook in een kom
 2. Verhit boter of olijfolie in een grote koekenpan en schenk de eieren er in
 3. Laat de pan op laag vuur staan, roerei moet eigenlijk nog een beetje ‘nat’ zijn. Als het vuur te hoog staat wordt het ei al snel droog
 4. Laat het ei langzaam stollen terwijl je deze meerdere malen doorroert
 5. Snijd in de tussentijd de zalm in reepjes
 6. Als de eieren klaar zijn schep deze dan in een schaal
 7. Verdeel hierover de reepjes zalm. Leg ze op het ei. Schep ze er niet doorheen anders zullen ze meegaren door de hitte van het ei
 8. Strooi de resterende bieslook over het ei en de zalm

[/directions]

Op zoek naar nog meer ei variaties? Kijk dan eens op deze ei recepten pagina!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven