roerei met zalm

roerei met zalm

Wij hadden thuis pas het volgende belangrijke vraagstuk: “Wat als je naar een onbewoond eiland moet en je mag 1 soort voedsel kiezen wat je mee kan nemen en waar je de rest van je leven onbeperkt in wordt voorzien?” Hmmm het duurde welgeteld 2 seconden voordat ik mijn antwoord had. EI! Ik ben denk ik de grootste fan van eieren die er bestaat. Juist omdat ze zo veelzijdig zijn. Gekookt, gebakken, uit de pan, uit de oven, gepocheerd…. IK zou elke dag wel 5 eieren kunnen eten denk ik. En dan nog maar te zwijgen hoe vaak ze ook nog in recepten gaan waar ze niet eens de hoofdrol in spelen.

Ik ben dus ook erg weg van roerei. Als ontbijt maak ik vaak de ‘plain’ versie met een scheutje melk en wat peper en zout. Nu hadden we pas een brunch (kijk naar het boterlammetje op de achtergrond en je kan denk ik wel raden wanneer dit was :-)) en hadden we ons roerei wat ge-upgrade zodat het net even anders was, namelijk met roerei met zalm, gerookte zalm welteverstaan. Dit geeft net even dat beetje extra en zeker voor lunch een erg lekkere variatie.

Dus nu maar te hopen dat er zalmen zwemmen rond mijn onbewoonde eiland waar ik dan zit met al mijn eieren zodat ik deze versie dan ook kan maken!

roerei met zalm Recept

20 minuten – 4 personen

Ingredients

 • 8 eieren
 • 100 gram gerookte zalm
 • 50 ml room of melk
 • verse bieslook
 • peper & zout

Directions

 1. Kluts de eieren met de room, het peper, zout en de helft van de bieslook in een kom
 2. Verhit boter of olijfolie in een grote koekenpan en schenk de eieren er in
 3. Laat de pan op laag vuur staan, roerei moet eigenlijk nog een beetje ‘nat’ zijn. Als het vuur te hoog staat wordt het ei al snel droog
 4. Laat het ei langzaam stollen terwijl je deze meerdere malen doorroert
 5. Snijd in de tussentijd de zalm in reepjes
 6. Als de eieren klaar zijn schep deze dan in een schaal
 7. Verdeel hierover de reepjes zalm. Leg ze op het ei. Schep ze er niet doorheen anders zullen ze meegaren door de hitte van het ei
 8. Strooi de resterende bieslook over het ei en de zalm

Op zoek naar nog meer ei variaties? Kijk dan eens op deze ei recepten pagina!

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*