Japans recept zalm

zalm recepten

De dagen worden steeds korter en ook al mogen we niet klagen voor November het wordt toch ook wel steeds kouder. De maaltijden worden dan ook altijd zwaarder; draadjesvlees, stamppotjes en lasagnas verschijnen weer vaker op tafel. Al deze maaltijden vind ik ook heerlijk en hoort ook bij de tijd van het jaar. Alleen merk ik altijd wel na een paar dagen van dit soort maaltijden dat ik automatisch terug ga verlangen naar iets lichts, al is het alleen maar voor mijn gevoel van balans.

Daarbij heb ik ook net 1,5 week vakantie gevierd in Amerika dus een beetje extra balans kan geen kwaad! En zo moest ik weer aan 1 van mijn recepten denken die ik deze zomer vaak maakte, een wrap van rijstvellen. Ik postte er hier al eerder een recept over in de zomer maar dan met garnalen. Om het recept dan toch iets ‘zwaarder’ te maken heb ik dit keer gekozen voor zalm,dan heb je de vette vis ook maar meteen binnen voor deze week! En als je ‘s avonds wel liever een hutspot eet nu dan zijn ze ook lekker als je ze als lunchgerecht serveert.

Japans recept zalm

15 min – 2 personen

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 1 eetl soya saus
  • 1 eetl sesam olie
  • 2 eet; honing
  • 2 eetl wasabi sesam kruiden
  • 200 gram rauwe zalmfilet
  • 2 rijstvellen
  • 1/2 komkommer in reepjes
  • 1 handje tauge
  • 50 gram glassnoodle
  • 1 bosui

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Meng de soja saus, sesam olie en honing samen tot marinade
  2.  Snijd de zalm in blokjes en laat deze minimaal 5 minuten marinade staan
  3. Leg de glas noodles enkele minuten in kokend water totdat ze zacht zijn
  4.  Bak de zalm kort (2-3 minuten) aan en leg apart
  5. Snijd de komkommer in dunne reepjes
  6. Week 1 van de rijstvellen enkele seconden in handwarm water
  7. Leg de rijstvel op een plank, beleg deze met de komkommer, taugé en glasnoodles.
  8. Leg hierop de blokjes zalm en vouw hem dicht
  9. Herhaal dit met voor het andere rijstvel
  10. Bestrooi de rijstrollen met gesnipperde bosui

[/directions]

Zin in meer zalmrecepten, klik dan hier!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top