De dagen worden steeds korter en ook al mogen we niet klagen voor November het wordt toch ook wel steeds kouder. De maaltijden worden dan ook altijd zwaarder; draadjesvlees, stamppotjes en lasagnas verschijnen weer vaker op tafel. Al deze maaltijden vind ik ook heerlijk en hoort ook bij de tijd van het jaar. Alleen merk ik altijd wel na een paar dagen van dit soort maaltijden dat ik automatisch terug ga verlangen naar iets lichts, al is het alleen maar voor mijn gevoel van balans.
Daarbij heb ik ook net 1,5 week vakantie gevierd in Amerika dus een beetje extra balans kan geen kwaad! En zo moest ik weer aan 1 van mijn recepten denken die ik deze zomer vaak maakte, een wrap van rijstvellen. Ik postte er hier al eerder een recept over in de zomer maar dan met garnalen. Om het recept dan toch iets ‘zwaarder’ te maken heb ik dit keer gekozen voor zalm,dan heb je de vette vis ook maar meteen binnen voor deze week! En als je ‘s avonds wel liever een hutspot eet nu dan zijn ze ook lekker als je ze als lunchgerecht serveert.
Japans recept zalm
15 min – 2 personen
[ingredients title=”Ingredients”]
- 1 eetl soya saus
- 1 eetl sesam olie
- 2 eet; honing
- 2 eetl wasabi sesam kruiden
- 200 gram rauwe zalmfilet
- 2 rijstvellen
- 1/2 komkommer in reepjes
- 1 handje tauge
- 50 gram glassnoodle
- 1 bosui
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
-
Meng de soja saus, sesam olie en honing samen tot marinade
-
Snijd de zalm in blokjes en laat deze minimaal 5 minuten marinade staan
-
Leg de glas noodles enkele minuten in kokend water totdat ze zacht zijn
-
Bak de zalm kort (2-3 minuten) aan en leg apart
- Snijd de komkommer in dunne reepjes
- Week 1 van de rijstvellen enkele seconden in handwarm water
- Leg de rijstvel op een plank, beleg deze met de komkommer, taugé en glasnoodles.
- Leg hierop de blokjes zalm en vouw hem dicht
- Herhaal dit met voor het andere rijstvel
- Bestrooi de rijstrollen met gesnipperde bosui
[/directions]