zalm recepten

Japanse noodles met zalm en groente

Ik ben geen zalmliefhebber, of eigenlijk is dat niet helemaal waar. Ik ben een liefhebber van rauwe of gerookte zalm maar gebakken zalm had van mij de receptenwereld niet hoeven halen. Maar daar sta je dan met je advies wat je geeft aan mensen om twee keer per week vette vis te eten (nu vind ik dit persoonlijk wat veel, als je 1x per week haalt ben ik al trots op je hoor). Het was dus tijd om wat nieuwe zalm recepten aan mijn repertoire toe te voegen. En zo is deze Japanse noodles met zalm en groente geboren.

Toen ik een soortgelijk recept zag online ging ik eigenlijk al een beetje watertanden en dat heb ik dus niet zo snel met zalm. De zalm moest ik wel bakken…. Ik heb hier dus mijn eigen draai aan gegeven en heb hem maar heel lichtjes aangebakken zodat hij eigenlijk nog meer rauw te noemen was dan gegaard.

Ik kom nu in ieder geval aan 1x vette vis per week want als ik dit wekelijks zou moeten eten zou het zeker geen straf zijn!

 

Japanse noodles met zalm en groente recept

20 minuten – 2 personen

Ingrediënten

 • 300 gram zalmfilet zonder vel
 • 200 gram groene asperges
 • 125 gram japanse noodles
 • 3 eetl soya saus
 • 2 eetl japanse rijstazijn
 • 1 eetl gembersiroop
 • 1 eetl honing
 • 1 tl wasabi
 • 1 eetl wasabi sesam kruiden

Bereidingswijze

 1. Snijd de zalm in blokjes
 2. Maak een marinade van de azijn, soya, honing, gembersiroop, wasabi en sesamolie
 3. Leg hier de blokjes zalm in en laat minimaal een uurtje staan in de koelkast
 4. Breek de uiteindes van de asperges en blancheer ze ongeveer 3 minuten in kokend water
 5. Laat de asperges uitlekken
 6. Kook de noodles in tussentijd gaar. Giet ze al af en laat ze even staan
 7. Haal de blokjes zalm uit de marinade en leg ze even apart
 8. Giet nu de restant van de marinade in een hete wok en wok de asperges een paar minuten
 9. Bestrooi de blokjes zalm met de wasabi sesam zaadjes en voeg ze toe aan de wok, bak ze kort even aan.
 10. Voeg als laatste de gekookte noodles toe en schep een paar keer om zodat alles warm is en de smaken goed gemengd zijn

 

2 Berichten

 1. Pingback: Zalm Wraps met roomkaas en rucola voor lunch of meenemen - Foodstyle

 2. Pingback: Filodeeghapjes met avocado en ricotta - FoodStyle

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*