Japanse noodles met zalm en groente

zalm recepten

Ik ben geen zalmliefhebber, of eigenlijk is dat niet helemaal waar. Ik ben een liefhebber van rauwe of gerookte zalm maar gebakken zalm had van mij de receptenwereld niet hoeven halen. Maar daar sta je dan met je advies wat je geeft aan mensen om twee keer per week vette vis te eten (nu vind ik dit persoonlijk wat veel, als je 1x per week haalt ben ik al trots op je hoor). Het was dus tijd om wat nieuwe zalm recepten aan mijn repertoire toe te voegen. En zo is deze Japanse noodles met zalm en groente geboren.

Toen ik een soortgelijk recept zag online ging ik eigenlijk al een beetje watertanden en dat heb ik dus niet zo snel met zalm. De zalm moest ik wel bakken…. Ik heb hier dus mijn eigen draai aan gegeven en heb hem maar heel lichtjes aangebakken zodat hij eigenlijk nog meer rauw te noemen was dan gegaard.

Ik kom nu in ieder geval aan 1x vette vis per week want als ik dit wekelijks zou moeten eten zou het zeker geen straf zijn!

 

Japanse noodles met zalm en groente recept

20 minuten – 2 personen

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 300 gram zalmfilet zonder vel
  • 200 gram groene asperges
  • 125 gram japanse noodles
  • 3 eetl soya saus
  • 2 eetl japanse rijstazijn
  • 1 eetl gembersiroop
  • 1 eetl honing
  • 1 tl wasabi
  • 1 eetl wasabi sesam kruiden

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Snijd de zalm in blokjes
  2. Maak een marinade van de azijn, soya, honing, gembersiroop, wasabi en sesamolie
  3. Leg hier de blokjes zalm in en laat minimaal een uurtje staan in de koelkast
  4. Breek de uiteindes van de asperges en blancheer ze ongeveer 3 minuten in kokend water
  5. Laat de asperges uitlekken
  6. Kook de noodles in tussentijd gaar. Giet ze al af en laat ze even staan
  7. Haal de blokjes zalm uit de marinade en leg ze even apart
  8. Giet nu de restant van de marinade in een hete wok en wok de asperges een paar minuten
  9. Bestrooi de blokjes zalm met de wasabi sesam zaadjes en voeg ze toe aan de wok, bak ze kort even aan.
  10. Voeg als laatste de gekookte noodles toe en schep een paar keer om zodat alles warm is en de smaken goed gemengd zijn

[/directions]

 

2 reacties op “Japanse noodles met zalm en groente”

  1. Pingback: Zalm Wraps met roomkaas en rucola voor lunch of meenemen - Foodstyle

  2. Pingback: Filodeeghapjes met avocado en ricotta - FoodStyle

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Scroll naar top