gezonde pannenkoeken recepten

gezonde pannenkoek recepten

Twee woorden die je niet zo snel in één zin zult plaatsen maar het kan echt! Gezonde pannenkoeken! Vandaag ga ik je 6 verschillende gezonde pannenkoek recepten geven zodat ook jij jezelf en je vrienden of gezin gezonde pancakes kan voorzetten!

Pancakes met ricotta

We beginnen met pannenkoeken gemaakt met ricotta. Ricotta is een ‘slankere’ kaassoort. Deze heb ik hier gecombineerd met volkoren meel zodat je ook nog eens aan je portie vezels komt! Met wat pure chocolade en suikervrije stroop tover je een heerlijke variant op tafel! Klik op de foto voor het gehele recept.

gezonde ricotta pannenkoeken

Glutenvrije pannenkoeken

Als je een gluten allergie of intolerantie hebt is het lastig om ‘normale’ producten te eten. Gelukkig houden steeds meer restaurants tegenwoordig rekening met gluten maar ook thuis wil je weleens mee kunnen genieten met de rest van het gezin lijkt me. Door deze glutenvrije pannenkoeken te maken kun je gewoon met iedereen mee-eten!

glutenvrije pannenkoeken

Havermout pancakes met griekse yoghurt

Deze pancakes zijn bij echt favoriet! Dit is echt guilt-free snoepen. Zelfs als je op dieet bent en je wilt afvallen dan passen deze pancakes prima in jouw dieet! De basis is havermout of havermout meel en de banaan en griekse yogurt met 0% vet zorgt ervoor dat ze lekker smeuig zijn!

Havermout pannenkoeken met griekse yoghurt

Pompoen pancakes

Vooral in de herfst zie je ze overal; pompoenen! En wat doe je daarmee behalve pompoensoep maken? Juist pannenkoeken maken! Deze zijn ideaal om je kids stiekem groente te laten eten zonder dat ze het door hebben. Mede door de banaan krijgen deze pancakes een heerlijk zoete smaak.

Gezonde pancakes met pompoen en banaan

Heb jij nog een lekker variant die je altijd maakt of die gezonde onderdelen bevat laat dan hieronder een berichtje achter en vertel me erover!

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*