Havermout pannenkoeken banaan zonder melk maar met griekse yoghurt

Havermout pannenkoeken zonder melk met griekse yoghurt

havermout pannenkoeken banaan zonder melk  met Griekse yoghurt. Klinkt niet alleen gezond maar is ook gezond. En nu komt het leukste: deze pancakes zijn lekker! nee niet zomaar lekker als in; hmmm dat was lekker, misschien maak ik ze nog wel eens. Maar meer als; Wattttt??? zijn deze ook nog gezond? dat kan niet! Dit voelt als cheating! Wacht ik maak morgen weer pannenkoeken, en nog een keer….en nog een keer…….

En dat laatste is geen grapje. Ik heb ze een paar weken geleden voor het eerst gemaakt en inmiddels al een keer of 5 denk ik. Met mijn kleine vriend eet ik ze op onze vrije dag als ontbijt, en als hij lief is krijgt hij de restantjes de dag erna als avond eten! Hij eet ze met maple syrup en ik ook of met kcal vrije caramel saus (ja dit bestaat echt is niet verkeerd!). We gooien er vruchtjes op zoals blauwe besjes. En nu zie ik ook al visioenen voor me van deze pannenkoeken met Hollandse aardbeien. Kortom opties genoeg!

Probeer ze maar want er is een grote kans dat je alle ingrediënten al in huis hebt. En laat me zeker weten hoe jij ze gegeten hebt!

* Ik heb laatst deze ultrafine oats gebruikt waardoor het beslag nog beter werd!

Havermout pannenkoeken banaan

Havermout pannenkoeken banaan

Havermout pannenkoeken banaan zonder melk met griekse yoghurt

Recipe by Kim van der WelCourse: Ontbijt & Lunch, Recepten
Servings

2

servings
Prep time

5

minutes
Cooking time

10

minutes
Calories

55

kcal

Supersimpel en lekker gerecht met maar 55 kcal per pannekoke

Ingredienten

 • 50 gram havermout

 • 1 banaan

 • 1 tl bakpoeder

 • 2 eieren

 • 160 ml dikke Griekse yoghurt

 • 1 tl kaneel

 • 1 tl vanille extract

Bereidingswijze

 • Doe alle ingrediënten in de blender en mix net zo lang totdat een een dik beslag is ontstaan en alles goed is vermengd.
 • Verhit nu wat (kokos)olie in een koekenpan en bak hier de pancakes in. In een grote koekenpan kan je er drie tegelijk bakken.
 • Leg ze op een bord onder aluminium folie zodat ze warm blijven totdat ze allemaal klaar zijn.
 • Serveer met fruit en ahornsiroop
 

6 reacties op “Havermout pannenkoeken banaan zonder melk maar met griekse yoghurt”

 1. Rieny Vrieling

  Het beslag was bij mij veel te dun en heb daarom extra havermout en nog wat zelfrijzend bakmeel toegevoegd. Volgende keer ga ik alle ingr. In de blender doen, behalve de griekse yoghurt. Mijn ervaring is, dat als je die teveel klopt, dat die heel dun wordt. De smaak was prima, ook zonder kaneel en vanilleextract.

   
  1. Kim van der Wel

   Oh echt? Slimme oplossing om er meer havermout doorheen te doen! Uiteraard kan je het ook ‘gewoon’ mixen. Sommige griekse yoghurt is inderdaad niet zo dik dus inderdaad een goeie tip om die niet in de blender te doen!

    
 2. Pingback: Gezonde pancakes met pompoen en banaan | slank en gezond

 3. Pingback: gezonde pannenkoek recepten voor elke dieet - 4 recepten

  1. Kim van der Wel

   Hey
   Leuk om te horen dat je ze lekker vindt! Ik heb het voor je uitgerekend en dit gehele recept bevat 56,8 gram koolhydraten
   Kim

    

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Meteen naar het receptPrint Recept Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Meteen naar het receptPrint Recept Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Meteen naar het receptPrint Recept Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één

 
Lees verder »
Scroll naar top