havermout pannenkoeken banaan zonder melk met Griekse yoghurt. Klinkt niet alleen gezond maar is ook gezond. En nu komt het leukste: deze pancakes zijn lekker! nee niet zomaar lekker als in; hmmm dat was lekker, misschien maak ik ze nog wel eens. Maar meer als; Wattttt??? zijn deze ook nog gezond? dat kan niet! Dit voelt als cheating! Wacht ik maak morgen weer pannenkoeken, en nog een keer….en nog een keer…….
En dat laatste is geen grapje. Ik heb ze een paar weken geleden voor het eerst gemaakt en inmiddels al een keer of 5 denk ik. Met mijn kleine vriend eet ik ze op onze vrije dag als ontbijt, en als hij lief is krijgt hij de restantjes de dag erna als avond eten! Hij eet ze met maple syrup en ik ook of met kcal vrije caramel saus (ja dit bestaat echt is niet verkeerd!). We gooien er vruchtjes op zoals blauwe besjes. En nu zie ik ook al visioenen voor me van deze pannenkoeken met Hollandse aardbeien. Kortom opties genoeg!
Probeer ze maar want er is een grote kans dat je alle ingrediënten al in huis hebt. En laat me zeker weten hoe jij ze gegeten hebt!
* Ik heb laatst deze ultrafine oats gebruikt waardoor het beslag nog beter werd!
Havermout pannenkoeken banaan
Havermout pannenkoeken banaan zonder melk met griekse yoghurt
Recipe by Kim van der WelCourse: Ontbijt & Lunch, Recepten2
servings5
minutes10
minutes55
kcalSupersimpel en lekker gerecht met maar 55 kcal per pannekoke
Ingredienten
50 gram havermout
1 banaan
1 tl bakpoeder
2 eieren
160 ml dikke Griekse yoghurt
1 tl kaneel
1 tl vanille extract
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten in de blender en mix net zo lang totdat een een dik beslag is ontstaan en alles goed is vermengd.
- Verhit nu wat (kokos)olie in een koekenpan en bak hier de pancakes in. In een grote koekenpan kan je er drie tegelijk bakken.
- Leg ze op een bord onder aluminium folie zodat ze warm blijven totdat ze allemaal klaar zijn.
- Serveer met fruit en ahornsiroop
6 gedachten over “Havermout pannenkoeken banaan zonder melk maar met griekse yoghurt”
Het beslag was bij mij veel te dun en heb daarom extra havermout en nog wat zelfrijzend bakmeel toegevoegd. Volgende keer ga ik alle ingr. In de blender doen, behalve de griekse yoghurt. Mijn ervaring is, dat als je die teveel klopt, dat die heel dun wordt. De smaak was prima, ook zonder kaneel en vanilleextract.
Oh echt? Slimme oplossing om er meer havermout doorheen te doen! Uiteraard kan je het ook ‘gewoon’ mixen. Sommige griekse yoghurt is inderdaad niet zo dik dus inderdaad een goeie tip om die niet in de blender te doen!
Pingback: Gezonde pancakes met pompoen en banaan | slank en gezond
Pingback: gezonde pannenkoek recepten voor elke dieet - 4 recepten
Super lekkere pannekoeken!!!
Vraagje..
Hoeveel koolhydraten telt deze mix?
Weet iemand dit?
Hey
Leuk om te horen dat je ze lekker vindt! Ik heb het voor je uitgerekend en dit gehele recept bevat 56,8 gram koolhydraten
Kim