Gezonde pancakes met pompoen en banaan
Als je een peuter hebt die het vertikt groente te eten dan wordt je vanzelf creatief! Van groente muffins (hmmm kijk koek!!) naar groente koekjes (Jammie een rosti rondje….) kwam ik uit bij pancakes. Pannenkoeken eet meneer natuurlijk wel en na een mislukte poging om daar spinazie door te doen (iehhh groen…dat is groente. Dat eet ik niet!) kwam ik uit bij deze gezonde pancakes met pompoen en banaan. Qua kleur blijft de pancake hetzelfde als altijd en zo laat de pompoen zich mooi verbergen. Door daarbij ook nog banaan toe te voegen worden ze lekker zoet en hoeft er geen extra suiker meer bij (iets waar deze mama dan weer blij van wordt). Overigens werden ze ook goed ontvangen door de rest van het gezin!
Deze variatie van pannenkoeken pas ik vaak toe en zo kwam ik ook al op pannenkoeken met havermout of pannenkoeken met ricotta
Recept gezonde pancakes met pompoen en banaan
30 minuten – 12 pancakes
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 200 gram pompoen
- 1/2 banaan
- 1 ei
- 100 gram bloem
- 250 ml melk
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Kook de pompoen totdat deze zacht is
- Mix de bloem, melk en het ei tot een glad beslag
- Voeg de pompoen & banaan toe en pureer deze met de staafmixer door het beslag
- Vet een grote koekenpan in met wat olie en probeer meerdere pancakes tegelijk te bakken
- Houd eventueel de andere pancakes warm op een voorverwarmd bord onder aluminium folie.
[/directions]
1 gedachte over “Gezonde pancakes met pompoen en banaan”
Pingback: Gezonde ricotta pannenkoeken. Lekker luchtig en vol vezels