Gezonde ricotta pannenkoeken
Vroeger (lees: voor de peuter) at ik misschien 2x per jaar pannenkoeken. Tegenwoordig heb ik een 2-jarige in huis lopen die (hoe graag mama dit niet had gehad) om de haverklap om pannenkoeken schreeuwt. Dus twee keer per jaar is nu meer richting 2x per maand gegaan. Omdat ik mijzelf en de rest van het gezin zo veel mogelijk gezonde dingen wil toestoppen die nog steeds lekker smaken probeer ik veel variaties op dingen te vinden en zo worden er heel veel variaties op ‘normale’ pannenkoeken gemaakt in dit huis. En zo dus ook deze gezonde ricotta pannenkoeken
Ik had nog wat ricotta staan en ben zo op aan de slag gegaan voor deze gezonde ricotta pannenkoeken. Ze kunnen uiteraard ook met witte bloem gemaakt worden maar om ze nog wat vezels en verzadiging mee te geven heb ik voor volkoren bloem gekozen. Nog wat rauwe choco stukjes erover en iedereen was gelukkig. Al met al een lekkere variatie die hier in goede aarde viel en waar ik mij als moeder niet al te schuldig over hoefde te voelen dat ik mijn kind ‘weer’ pannenkoeken voorschotelde. Wist je trouwens dat je ook pannenkoeken met pompoen kan maken of pancakes met havermout?
Recept gezonde ricotta pannenkoeken
20 minuten – 3 porties
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 75 gram ricotta
- 1 ei
- 100 gram volkoren bloem
- 50 ml halfvolle melk
- 1 eetl honing
[/ingredients]
[directions title=”bereidingswijze”]
- Klop de ricotta, melk, bloem en het ei tot een wat dik beslag.
- Voeg de honing toe naar smaak, wil je ze wat zoeter voeg je wat meer toe
- Verhit wat boter of kokosvet in de pan
- Schep het beslag in de pan, bij mij gingen er 3 tegelijk in een gemiddelde koekenpan
- Zet het vuur niet te hoog en wacht tot de bovenkant wat droger wordt voordat je ze omdraait.
- Stapel ze op elkaar en schep eventueel nog wat ricotta, honing en cacao nibs over de pancakes
[/directions]