gezonde ricotta pannenkoeken

gezonde ricotta pannenkoeken

Gezonde ricotta pannenkoeken

Vroeger (lees: voor de peuter) at ik misschien 2x per jaar pannenkoeken. Tegenwoordig heb ik een 2-jarige in huis lopen die (hoe graag mama dit niet had gehad) om de haverklap om pannenkoeken schreeuwt. Dus twee keer per jaar is nu meer richting 2x per maand gegaan. Omdat ik mijzelf en de rest van het gezin zo veel mogelijk gezonde dingen wil toestoppen die nog steeds lekker smaken probeer ik veel variaties op dingen te vinden en zo worden er heel veel variaties op ‘normale’ pannenkoeken gemaakt in dit huis. En zo dus ook deze gezonde ricotta pannenkoeken

Ik had nog wat ricotta staan en ben zo op aan de slag gegaan voor deze gezonde ricotta pannenkoeken. Ze kunnen uiteraard ook met witte bloem gemaakt worden maar om ze nog wat vezels en verzadiging mee te geven heb ik voor volkoren bloem gekozen. Nog wat rauwe choco stukjes erover en iedereen was gelukkig. Al met al een lekkere variatie die hier in goede aarde viel en waar ik mij als moeder niet al te schuldig over hoefde te voelen dat ik mijn kind ‘weer’ pannenkoeken voorschotelde. Wist je trouwens dat je ook pannenkoeken met pompoen kan maken of pancakes met havermout?

Recept gezonde ricotta pannenkoeken

20 minuten – 3 porties

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 75 gram ricotta
  • 1 ei
  • 100 gram volkoren bloem
  • 50 ml halfvolle melk
  • 1 eetl honing

[/ingredients]

[directions title=”bereidingswijze”]

  1. Klop de ricotta, melk, bloem en het ei tot een wat dik beslag.
  2. Voeg de honing toe naar smaak, wil je ze wat zoeter voeg je wat meer toe
  3. Verhit wat boter of kokosvet in de pan
  4. Schep het beslag in de pan, bij mij gingen er 3 tegelijk in een gemiddelde koekenpan
  5. Zet het vuur niet te hoog en wacht tot de bovenkant wat droger wordt voordat je ze omdraait.
  6. Stapel ze op elkaar en schep eventueel nog wat ricotta, honing en cacao nibs over de pancakes

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top