Eindelijk een lekkere slanke quiche!!
Een quiche wordt hier vaak gegeten in het weekend en meestal dan ook nog eens om de groente op te maken die in de koelkast liggen. Dit keer ging ik echter gericht aan de slag. Heb je wel eens dat je trek hebt in een bepaalde smaak? Dus niet eens zozeer een gerecht maar dat je echt een ‘craving’ hebt naar een smaak.
Ik had dit pas dus ook, en wel een behoefte aan uien maar dan wat zoeter. Hmm weet niet of dit helemaal normaal is nu ik het zo opschrijf…. Maar in ieder geval dus uien! Gelukkig zijn uien zo’n item wat ik altijd wel in huis heb. Ik had toevallig ook roze uien liggen (deze zijn wat zoeter dan andere uien) dus dat ging hem worden. Dit samen met filodeeg in koelkast wat het einde van de houdbaarheidsdatum naderde had ik een mooie combi en was dit heerlijke taartje/ quiche geboren.
Soms probeer je dingen en die mislukken faliekant! En soms zijn er probeersels die heel goed uitpakken, en gelukkig was deze taart er zo 1, en dus moest hij ook gedeeld worden!
Het nadeel van de meeste vormen van quiche is dat ze niet helemaal onder de categorie ‘slank’ vallen. Ik vind echter dat deze er goed vanaf komt. Met slechts 200 kcal per kwart taart heb je een leuk lunch recept. Of met een groene salade met een halve taart een prima vullende avondmaaltijd.
Mocht je geen roze uien op voorraad hebben dan voldoen normale uien ook vast prima!
Recept
40 min – 4 personen – 200 kcal pp
[ingredients title=”Ingredients”]
- 5 bladen filodeeg
- 1 knoflook teen
- 2 eetl ahornsiroop
- 2 eieren
- 2 eetl creme fraiche
- 30 gram zachte geitenkaas
- peper en zout
[/ingredients]