Zoete uien quiche

Eindelijk een lekkere slanke quiche!!

Een quiche wordt hier vaak gegeten in het weekend en meestal dan ook nog eens om de groente op te maken die in de koelkast liggen. Dit keer ging ik echter gericht aan de slag. Heb je wel eens dat je trek hebt in een bepaalde smaak? Dus niet eens zozeer een gerecht maar dat je echt een ‘craving’ hebt naar een smaak.

Ik had dit pas dus ook, en wel een behoefte aan uien maar dan wat zoeter. Hmm weet niet of dit helemaal normaal is nu ik het zo opschrijf…. Maar in ieder geval dus uien! Gelukkig zijn uien zo’n item wat ik altijd wel in huis heb. Ik had toevallig ook roze uien liggen (deze zijn wat zoeter dan andere uien) dus dat ging hem worden. Dit samen met filodeeg in koelkast wat het einde van de houdbaarheidsdatum naderde had ik een mooie combi en was dit heerlijke taartje/ quiche geboren.

Soms probeer je dingen en die mislukken faliekant! En soms zijn er probeersels die heel goed uitpakken, en gelukkig was deze taart er zo 1, en dus moest hij ook gedeeld worden!

Het nadeel van de meeste vormen van quiche is dat ze niet helemaal onder de categorie ‘slank’ vallen. Ik vind echter dat deze er goed vanaf komt. Met slechts 200 kcal per kwart taart heb je een leuk lunch recept. Of met een groene salade met een halve taart een prima vullende avondmaaltijd.

Mocht je geen roze uien op voorraad hebben dan voldoen normale uien ook vast prima!

Recept

40 min – 4 personen – 200 kcal pp

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 5 bladen filodeeg
  • 1 knoflook teen
  • 2 eetl ahornsiroop
  • 2 eieren
  • 2 eetl creme fraiche
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • peper en zout

[/ingredients]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top