Yoghurt met warm fruit

Ik ben altijd op zoek naar gezonde tussendoortjes en snacks. Zeker als je aan het lijnen bent is het fijn om te weten dat je een gezond tussendoortje achter de hand hebt als je een zwaar moment voelt opkomen. Yoghurt met warm fruit klinkt misschien simpel maar kan echt een feestje zijn als je het op deze manier maakt! En dit is zo lekker dat iedereen in het gezin graag met jou mee-eet!

Gezond tussendoortje

Ik heb in dit recept gekozen voor yoghurt maar kwark kan natuurlijk ook. Ik kies zelf altijd voor de magere variant. Natuurlijk is dit de beste keuze qua hoeveelheid kcal namelijk gemiddeld zo’n 50 kcal per 100ml. Het nadeel vind ik wel dat zowel magere kwark als yoghurt echt zuur kan smaken waardoor je er toch weer iets doorheen wilt om het wat zoeter te maken. Voor je het weet voeg je zoveel honing toe dat je net zo goed voor halfvolle yoghurt had kunnen kiezen.

Mede hierdoor ben ik met dit simpele receptje gaan experimenteren! Ik heb altijd diepvries fruit in vriezer liggen. Dit vind ik makkelijk voor smoothies of als ik iets wil bakken. Ik heb in dit geval twee varianten gemaakt. Één met mango en één met bosbessen.

Recept kwark of yoghurt met warm fruit

150 kcal – 1 persoon

Ingrediënten

  • 100 gram diepvries fruit
  • 200 ml magere yoghurt of kwark

Bereidingswijze

  1. Neem een steelpannetje en doe hier het fruit in.
  2. Voeg 50 ml water toe
  3. Zet het vuur laag en zorg dat het fruit verwarmt
  4. Laat dit net zo lang staan totdat het fruit gemengd is met het water en tot moes is geworden
  5. Doe de kwark of yoghurt op een bordje en giet hier het warme fruit overheen
  6. Doe er eventueel nog wat amandelschaafsel of andere nootjes overheen voor een extra bite (let op dat de kcal hierdoor wel omhoog gaan!)

Yoghurt met warm fruit

*tip: heb je nog steeds moeite met de zuurte van de yoghurt? Kies dan voor magere kwark met een smaakje. Let op dat deze ook ongeveer 50 kcal per 100ml is om deze snack nog steeds slank te houden!

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*