Tortilla van ei
Wil je een dag de koolhydraten laten liggen dan is dit misschien een leuk idee om alsnog een tortilla te eten maar dan gemaakt van ei. Ook als je het niet om de koolhydraten doet dan is het een lekkere variatie op een omele! Ze doen het trouwens in plakjes ook leuk op een feestje!
Ik heb voor het bakken van de ’tortilla’ een flensjespan gebruikt, 1 eitje was daarbij precies genoeg voor 1 tortilla. Afhankelijk van wat voor soort pan je gebruikt heb je misschien 1.5 / 2 eitjes nodig.
Ik heb deze ’tortilla’ vegetarisch gehouden door hem te vullen met tomaatjes, avocado & wat kaas. Prima als een lunchgerecht. Wil je er een avondmaaltijd van maken kan je hem natuurlijk vullen met vlees zoals bijvoorbeeld kip of kalkoenfilet.
Recept
10 minuten – 1 persoon
[ingredients title=”Ingredients”]
- 1 ei
- 1/2 avocado
- 1 lente uit
- 1 trostomaat
- bieslook
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Verhit een flensjespan en spray hier wat olie in
- Kluts het ei los met wat peper en zout en doe deze in de pan
- Draai het vuur laag en laat het ei stollen
- Snijd intussen de avocado, tomaat & ui in stukjes
- Draai het ei om en bak nog even aan de andere kant
- Haal de ’tortilla’ van het vuur en leg de groente in het midden en bestrooi met wat bieslook
- Rol het ei op en snijd eventueel in plakjes
[/directions]