Dipping Dinsdag met tomaten knoflook salsa!
Dat recepten niet altijd moeilijk hoeven te zijn bewijst deze tomaten knoflook salsa. Wij maken hem al jaren. Hij doet het erg goed bij de BBQ, bij je stukje vlees of op een crostini. En alles wat over is kan je gebruiken om ons heerlijke familie pasta gerecht te maken wat ik binnenkort wel eens online zal zetten! Het enige wat je moet doen is van tomaten houden en geen eerste date of belangrijke afspraak hebben want knoflook is erg goed vertegenwoordigd in deze salsa!
Ik vind het het lekkerst om de tomaten eerst te ontvellen, en dat is helemaal niet zo moeilijk als dat je misschien denkt. Hier is een mooi stap voor stap filmpje waarmee het niet meer mis kan gaan
Mocht je geen tijd hebben (of zin) dan kunnen die tomaatjes er ook in met velletjes, de knoflook overheerst gelukkig zo dat het die velletjes ook wel overtreft. Wij gebruiken deze salsa dus voor veel verschillende gerechten.
Maak hem en varieer en laat mij vooral weten waar jij hem lekker bij vind smaken.
Recept
15 min
[ingredients title=”Ingredients”]
- 6 grote smaakvolle tomaten
- 3 tenen knoflook
- scheut goede olijfolie
- peper en zout
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Ontvel de tomaten
- Snijd de helft van de zaadjes weg en gebruik deze niet
- Snijd de rest van de tomaten in kleine blokjes
- Snijd de knoflook teentjes in hele kleine stukjes
- Meng de tomaten, de knoflook en de olijfolie samen
- Breng op smaak met peper en zout en laat minimaal 2 uur staan zodat de smaken goed mengen.
[/directions]