Sweet & Sour Tofu

De gezonde afhaal!

Ik sprak pas iemand die als zwak de ‘afhaalchinees’ had. Ik vraag altijd aan iedereen; wat kan je absoluut niet missen in je nieuwe eetpatroon en de afhaalchinees was het antwoord!

Dat gaf mij een mooie uitdaging; Ik geloof namelijk heilig in je eetpatroon en levensstijl veranderen op een dusdanige manier dat je het voor altijd vol kan houden en dat betekent dus ook met de smaken en gerechten die je niet kunt missen. Om te laten zien dat er ook gezonde alternatieven bestaan van hetgeen waar je een zwak voor hebt heb ik gezocht naar een recept met die typische zoet/zure smaak. Zoals we allemaal wel weten zijn de gerechten die we bij de chinees vinden niet zozeer de gerechten die we ook in China zouden vinden en dus heb ik gezocht naar een mix van deze twee.

Na wat koken kwam ik op dit gerecht uit. Zelf ben ik helemaal weg van goede tofu gerechten en dus heb ik daarvoor gekozen in dit gerecht, maar met stukjes kipfilet geloof ik dat het net zo lekker smaakt.

Recept

25 minuten – 4 personen

Ingredients

 • 500 gram tofu
 • 1 eetl bloem
 • 2 eetl honing
 • 3 eetl gembersiroop
 • 2 eetl rijstazijn
 • 1 eetl soja saus
 • 1 eetl oestersaus
 • 1 eetl sesamolie
 • 1 rode peper
 • 1 handje korianer

Directions

 1. Snijd de tofu in blokjes en wentel in bloem totdat ze allemaal bedekt zijn
 2. Bak de tofu krokant in wat olie
 3. Verwijder de zaadjes (of niet als je van pittig houdt) uit de peper en snijd in reepjes
 4. Meng in de tussentijd de andere ingrediënten in een bakje goed door elkaar en voeg de rode peper toe
 5. Verhoog het vuur en voeg de saus toe en laat deze even inkoken
 6. Garneer met koriander en serveer met pandan rijst

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*