Sweet & Sour Tofu

De gezonde afhaal!

Ik sprak pas iemand die als zwak de ‘afhaalchinees’ had. Ik vraag altijd aan iedereen; wat kan je absoluut niet missen in je nieuwe eetpatroon en de afhaalchinees was het antwoord!

Dat gaf mij een mooie uitdaging; Ik geloof namelijk heilig in je eetpatroon en levensstijl veranderen op een dusdanige manier dat je het voor altijd vol kan houden en dat betekent dus ook met de smaken en gerechten die je niet kunt missen. Om te laten zien dat er ook gezonde alternatieven bestaan van hetgeen waar je een zwak voor hebt heb ik gezocht naar een recept met die typische zoet/zure smaak. Zoals we allemaal wel weten zijn de gerechten die we bij de chinees vinden niet zozeer de gerechten die we ook in China zouden vinden en dus heb ik gezocht naar een mix van deze twee.

Na wat koken kwam ik op dit gerecht uit. Zelf ben ik helemaal weg van goede tofu gerechten en dus heb ik daarvoor gekozen in dit gerecht, maar met stukjes kipfilet geloof ik dat het net zo lekker smaakt.

Recept

25 minuten – 4 personen

[ingredients title=”Ingredients”]

 • 500 gram tofu
 • 1 eetl bloem
 • 2 eetl honing
 • 3 eetl gembersiroop
 • 2 eetl rijstazijn
 • 1 eetl soja saus
 • 1 eetl oestersaus
 • 1 eetl sesamolie
 • 1 rode peper
 • 1 handje korianer

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

 1. Snijd de tofu in blokjes en wentel in bloem totdat ze allemaal bedekt zijn
 2. Bak de tofu krokant in wat olie
 3. Verwijder de zaadjes (of niet als je van pittig houdt) uit de peper en snijd in reepjes
 4. Meng in de tussentijd de andere ingrediënten in een bakje goed door elkaar en voeg de rode peper toe
 5. Verhoog het vuur en voeg de saus toe en laat deze even inkoken
 6. Garneer met koriander en serveer met pandan rijst

[/directions]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Picture of Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven