Geïnspireerd door Donna Hay die in haar kookboek Fresh & Light een recept heeft staan om zelf muesli bars te maken ging ik op een rustige maandagochtend aan de slag. Ik had niet alle ingrediënten in de kast en had zelf nog wat ideeën wat wel lekker zou kunnen zijn en zo is deze superfood bar geboren! En ik moet zeggen dat hij erg lekker is! Manlief vond hem ook erg lekker, wat altijd een goede graadmeter is aangezien hij snel afhaakt als het te gezond wordt. Ik geloof niet eens dat hij door had dat deze onder de categorie ‘gezond’ viel (totdat hij dit nu leest….) En ook mijn 2-jarige kieskeurige eter smikkelde er rustig op los, wat graadmeter nummer 2 is in mijn huishouden. Oftewel goedgekeurd door het hele gezin! Eetsmakelijk!
Recept
45 minuten – 12 personen
[ingredients title=”Ingrediënten”]
- 50 gram quinoa meel
- 50 gram amandel meel
- 50 gram basterd suiker
- 100 gram muesli
- 70 gram kokosolie
- 1 ei
- 1 theel vanille extract
- 2 theel kaneel
[/ingredients]
[directions title=”bereidingswijze”]
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng de droge ingrediënten (het meel, de suiker, kaneel en de muesli) door elkaar.
- Meng in een andere kom de olie, het ei en het vanille extract
- Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix goed tot en er een compacte massa ontstaat
- Verdeel het muesli mengsel over een ingevette bakplaat en zorg dat de koek ongeveer 3 cm hoog is
- Bak de koek af in 25 minuten
- Laat de koek volledig afkoelen en snijd hem dan in stukken.
- Goed afgesloten blijven ze zeker een week lekker!
[/directions]