Superfood Bar

 

Geïnspireerd door Donna Hay die in haar kookboek Fresh & Light een recept heeft staan om zelf muesli bars te maken ging ik op een rustige maandagochtend aan de slag. Ik had niet alle ingrediënten in de kast en had zelf nog wat ideeën wat wel lekker zou kunnen zijn en zo is deze superfood bar geboren! En ik moet zeggen dat hij erg lekker is! Manlief vond hem ook erg lekker, wat altijd een goede graadmeter is aangezien hij snel afhaakt als het te gezond wordt. Ik geloof niet eens dat hij door had dat deze onder de categorie ‘gezond’ viel (totdat hij dit nu leest….) En ook mijn 2-jarige kieskeurige eter smikkelde er rustig op los, wat graadmeter nummer 2 is in mijn huishouden. Oftewel goedgekeurd door het hele gezin! Eetsmakelijk!

Recept

45 minuten – 12 personen

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 50 gram quinoa meel
  • 50 gram amandel meel
  • 50 gram basterd suiker
  • 100 gram muesli
  • 70 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 1 theel vanille extract
  • 2 theel kaneel

[/ingredients]

[directions title=”bereidingswijze”]

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Meng de droge ingrediënten (het meel, de suiker, kaneel en de muesli) door elkaar.
  3. Meng in een andere kom de olie, het ei en het vanille extract
  4. Voeg de natte en droge ingrediënten samen en mix goed tot en er een compacte massa ontstaat
  5. Verdeel het muesli mengsel over een ingevette bakplaat en zorg dat de koek ongeveer 3 cm hoog is
  6. Bak de koek af in 25 minuten
  7. Laat de koek volledig afkoelen en snijd hem dan in stukken.
  8. Goed afgesloten blijven ze zeker een week lekker!

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Scroll naar top