Suikervrije muesli koekjes
Afgelopen zaterdag stond ik met een standje ergens waar veel (zwangere) vrouwen met kindjes zouden komen. Het beloofde een warme dag te worden en voor de verkoeling en hydratatie serveerde ik deze watermeloen smoothies maar iets te snacken er bij is natuurlijk ook altijd leuk. Omdat ik graag zowel de vrouwen wilde laten zien dat gezond en slank eten ook lekker kan zijn en tegelijk hun kids hier ook mee wilde overtuigen moest ik in ieder geval een ook hapje maken. En wat werkt nu beter dan koekjes?
Beetje geïnspireerd op de superfood bars door muesli en meel te gebruiken heb ik wat extra dingen toegevoegd die het koekje af zouden maken. Ik heb 1 kindje gezien die het koekje teruggaf aan mama maar de rest at ze braaf op en kwam zelfs vragen om meer. Missie geslaagd! Ook verschillende ouders keken me positief verrast aan dat koekjes zonder geraffineerde suikers nog steeds lekker zijn! Blij dat ik weer wat zieltjes heb kunnen winnen!
In deze koekjes zitten dus wel suikers in de vorm van agave en honing, Wil je het verschil weten tussen de verschillende soorten suikers, waar ik gebruik van maak en waarom je hier bepaalde keuzes in kan maken lees dan dit artikel
Recepten
30 min – 15 koekjes
[ingredients title=”Ingredients”]
- 100 gram tarwebloem
- 100 gram volkorenbloem
- 200 gram suikervrije muesli
- 1 tl vanille extract
- 40 ml agave siroop
- 80 ml plantaardige olie
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Verwarm de oven voor op 175gr
- Meng alle droge ingrediënten goed door elkaar
- Meng hier nu de natte ingrediënten er bij met een handmixer totdat alles goed gemengd is
- Maak balletjes van het deeg en druk deze tot een koekje
- Leg de koekjes op een met bakpapier bekleedde bakplaat
- Bak de koekjes ongeveer 20 min in oven
[/directions]