Suikervrije verjaardag traktatie!
Ik ben jarig!!!
In bepaalde opzichten ben ik niet volwassen geworden en dat komt naar boven als mijn verjaardag in de buurt komt. Ik heb dan de neiging om al drie weken van tevoren elke dag even te melden aan mijn omgeving dat ik bijna jarig ben! En dan hebben we het nog niet over mijn super enthousiasme als ik een cadeautje mag uitpakken…Je begrijpt mijn enthousiasme dat ik het nu ook legitiem het web op kan slingeren!
Dus vond ik natuurlijk ook alle reden om mijzelf te trakteren op iets lekkers.
Ik zat al weken te kwijlen bij het idee van een brownie. Na heel veel recepten te hebben gelezen ben ik met een dosis ingrediënten de keuken ingestapt en gaan proberen.
Heel soms lukt een recept gewoon meteen en dan heb ik geleerd om er niet meer aan te knutselen maar het zo te laten! En zo lukte deze brownie in 1 keer perfect, een extra verjaardagscadeau! Hij is suikervrij en heerlijk!!!! Geen reden meer om ooit suiker toe te voegen aan je brownies.
Overigens lukken dingen vaak niet in 1 keer, zo heb ik al 65 pogingen gedaan om een goede maar zo gezond mogelijke cheesecake op tafel te zetten, tot heden dagen niet gelukt! Mocht iemand een recept hebben dan hoor ik het graag!
Recept
35 min
[ingredients title=”Ingredients”]
- 100 gram dadels
- 80 gram water
- 50 gram kokosolie
- 1 ei
- 75 gram amandelmeel
- 20 gram rauw cacaopoeder
- 1 tl bakpoeder
- 10 ml honing
- 25 gram walnoten
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Verwarm de oven voor op 180 gr
- Snijd de dadels in stukjes en leg ze te weken in het water voor 10 minuten
- Meng de droge delen (het amandelmeel, bakpoeder en cacaopoeder) in een kom
- Mix de dadels samen met het water, kokosolie en ei in de keukenmachine
- Voeg dit mengsel nu bij de droge delen
- Schep alles goed door elkaar
- Snijd 25 gram walnoten fijn en schep deze en eventueel de honing door het beslag
- Schep het mengsel in een ingevette of met bakpapier bekleedde bakvorm
- Zet de brownie +- 20 minuten in de oven
[/directions]