Suikervrij bananenbrood

Suikervrij bananenbrood

Suikervrij bananenbrood!

Wat is er beter dan lekker snacken en ook nog eens weten dat je geen geraffineerde suikers eet?? Precies, helemaal niets! En daarom kan ik je dit bananenbrood niet onthouden!

Als je zoekt op bananenbrood kom je veel recepten tegen, maar veel hebben of suiker of veel boter. Of ze bevatten dit juist niet maar worden daardoor gortdroog en zijn dus echt niet meer lekker! Ik heb lang met dit recept geknutseld en gestunteld. Na inspiratie van veel andere recepten ben ik tot deze versie gekomen! En ja, dit suikervrije bananenbrood is erg lekker, gezond en zeker niet droog! Dit bananenbrood blijft zeker 3 dagen lekker dus een mooi recept om te maken in het weekend zodat je meteen voor de dagen erna een gezond tussendoortje hebt wat je ook nog eens makkelijk mee kan nemen!

Je kan hem eventueel ook in plakken snijden en deze apart invriezen. Hup ‘s ochtend een plak uit de vriezer en tegen de tijd dat het tijd is voor je tussendoortje is hij ontdooit!

Suikervrij bananenbrood recept

60 minuten – 14 porties – 116 kcal

[ingredients title=”Ingredienten”]

  • 225 gram volkorenbloem
  • 150 gram dadels
  • 3 bananen
  • 1 ei
  • 4 el kokosolie
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • mespunt zout

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
  2. Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes
  3. Doe de dadels in een kom en giet er 150 ml kokend water over, laat dit een paar minuten staan.
  4. Meng alle droge ingrediënten (de bloem, bakpoeder, zout en kaneel)
  5. Voeg de kokosolie bij de dadels (en het vocht waar deze in liggen)
  6. Meng het ei en de geprakte bananen hier doorheen
  7. Meng vervolgens de droge en de natte ingrediënten goed door elkaar doe dit in de cakevorm
  8. Bak de cake circa 45 minuten in de oven.

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top