Suikervrij bananenbrood!
Wat is er beter dan lekker snacken en ook nog eens weten dat je geen geraffineerde suikers eet?? Precies, helemaal niets! En daarom kan ik je dit bananenbrood niet onthouden!
Als je zoekt op bananenbrood kom je veel recepten tegen, maar veel hebben of suiker of veel boter. Of ze bevatten dit juist niet maar worden daardoor gortdroog en zijn dus echt niet meer lekker! Ik heb lang met dit recept geknutseld en gestunteld. Na inspiratie van veel andere recepten ben ik tot deze versie gekomen! En ja, dit suikervrije bananenbrood is erg lekker, gezond en zeker niet droog! Dit bananenbrood blijft zeker 3 dagen lekker dus een mooi recept om te maken in het weekend zodat je meteen voor de dagen erna een gezond tussendoortje hebt wat je ook nog eens makkelijk mee kan nemen!
Je kan hem eventueel ook in plakken snijden en deze apart invriezen. Hup ‘s ochtend een plak uit de vriezer en tegen de tijd dat het tijd is voor je tussendoortje is hij ontdooit!
Suikervrij bananenbrood recept
60 minuten – 14 porties – 116 kcal
[ingredients title=”Ingredienten”]
- 225 gram volkorenbloem
- 150 gram dadels
- 3 bananen
- 1 ei
- 4 el kokosolie
- 2 tl kaneel
- 2 tl bakpoeder
- mespunt zout
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier.
- Ontpit de dadels en snijd ze in kleine stukjes
- Doe de dadels in een kom en giet er 150 ml kokend water over, laat dit een paar minuten staan.
- Meng alle droge ingrediënten (de bloem, bakpoeder, zout en kaneel)
- Voeg de kokosolie bij de dadels (en het vocht waar deze in liggen)
- Meng het ei en de geprakte bananen hier doorheen
- Meng vervolgens de droge en de natte ingrediënten goed door elkaar doe dit in de cakevorm
- Bak de cake circa 45 minuten in de oven.
[/directions]