Spicy Makreel Salade
De meeste mensen zijn wel bekend met het advies om twee keer per week vis te eten, waarvan 1x een vette vis moet zijn. In deze vette vis zitten namelijk omega 3 vetzuren, die je het beste kan zien als een soort vitamine. Je hebt ze nodig voor het goed functioneren van je lichaam. Welke vis valt onder de categorie vette vis
Haring
Zalm
Makreel
Paling
Sardientjes
Een haring hoef je niet zo lang over na te denken, die schuif je naar binnen met wat uitjes en klaar! Moet je hem echter wel lekker vinden en er zijn nog steeds genoeg mensen die dat niet vinden.
Paling vind ik ook erg lekker maar tenzij je in volendam woont en ’s nachts illegaal op paling gaat vissen zou ik het niet kunnen betalen elke week, want wat zijn die dingen duur!
Zalm is een lekker visje waar je veel lekkere dingen mee kunt maken; voor wat inspiratie kijk hier of hier!
Vandaag dacht ik maar eens aandacht aan de makreel te geven. Gerookte makreeltjes zijn wat mij betreft topvisjes! Heerlijke smaak en je kan er veel kanten mee op!
De variant van deze keer is supersimpel en klaar in een handomdraai (uhh als je het schoonmaken van de vis even niet meerekent)
Ja dat schoonmaken vergt even wat handigheid maar als je hem eenmaal doorhebt dan is het zo gebeurd. Om je op weg te helpen; een filmpje!
Een salade dus, lekker voor op een geroosterde boterham, een rijstwafel of gewoon zo als late night snack.
Recept
15 minuten
[ingredients title=”Ingredients”]
- 1 gerookte makreel
- 2 eetl creme fraiche
- 2 tl paprikapoeder
- peper en zout
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Maak de makreel schoon
- Doe de vis samen met de creme fraiche en de het paprikapoeder in de keukenmachine
- Mix op volle snelheid tot en een gladde massa ontstaat
- Breng op smaak met peper en zout
[/directions]