Rode Peper Chocolade Cupcake

Spicy cakejes voor dat warme herfstgevoel

Het is november, ondanks dat we nog steeds niet mogen klagen over de temperatuur buiten is het nu dan toch echt herfst. De bomen kunnen het niet langer tegenhouden en laten hun blaadjes vallen. En wat is er dan 1 van de mooiste plekken om te zijn? Het bos! Zeker nu het nog niet zo koud is het heerlijk om een flinke wandeling door het bos te maken en genieten van de mooie plaatjes om je heen. En na zo’n stevige wandeling is het heerlijk om ‘s middags op je bank te kruipen met een bakje thee en iets lekkers. Zeker na die fikse wandeling heb je dat wel verdiend.

spicy-cupcake1

Maar buiten dat bakje thee om te drinken kan je die thee ook ergens anders voor gebruiken! Als je verder leest en vervolgens denkt; dit gaat mij een stap te ver laat maar! Geef het een kans want buiten het erg makkelijk is is het ook erg lekker.

Inspiratie komt vaak uit de meest onverwachtse hoeken en zo ook bij deze creatie. Ik kreeg de spicy cacao thee van Simon Levelt in handen en zo is dit cupcakeje geboren. Misschien heb je het inmiddels wel eens vaker gezien. Thee om mee te koken. Ja thee is al lang niet meer alleen maar om te drinken. Je kan thee gebruiken om producten mee te roken maar ook in zoete gerechten wordt het vaak toegepast en zo dus ook in deze cupcake. Het vocht wat je normaal gebruikt voor het bakken (bijvoorbeeld melk) wordt hier vervangen door thee. Buiten dat je baksel hierdoor vrij is van koemelk, is het lager in kcal en kan je zeker zeggen dat je eens wat anders hebt gemaakt!

En deze geweldige choco cakjes bevatten slechts 150 kcal per stuk. Als je flink hebt doorgewandeld dan kan je die best hebben als tussendoortje!

Recept

35 min – 5 cakjes – 150 kcal per cakeje

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 100 gram patentbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 gram boter op kamertemp
  • 25 ml honing
  • 15 gram rauwe cacao
  • 15 gram vanille suiker
  • 60 ml spicy cacao thee
  • 1 ei

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Zet een kop sterke (!) spicy cacao thee en laat deze volledig afkoelen
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden
  3. Zeef de bloem, het cacao poeder en bakpoeder boven een mengkom
  4. Voeg nu de boter, het ei, de honing, de vanille suiker en de afgekoelde thee toe
  5. Mix alles op volle snelheid 5 minuten totdat er een mooi beslag ontstaat
  6. Spray nu 5 cupcake papiertjes in en zet ze in een bakblik voor cupcakes
  7. Verdeel het beslag over de bakpapiertjes en zet het bakblik 15-20 minuten in de oven

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top