Rode Peper Chocolade Cupcake

Spicy cakejes voor dat warme herfstgevoel

Het is november, ondanks dat we nog steeds niet mogen klagen over de temperatuur buiten is het nu dan toch echt herfst. De bomen kunnen het niet langer tegenhouden en laten hun blaadjes vallen. En wat is er dan 1 van de mooiste plekken om te zijn? Het bos! Zeker nu het nog niet zo koud is het heerlijk om een flinke wandeling door het bos te maken en genieten van de mooie plaatjes om je heen. En na zo’n stevige wandeling is het heerlijk om ‘s middags op je bank te kruipen met een bakje thee en iets lekkers. Zeker na die fikse wandeling heb je dat wel verdiend.

spicy-cupcake1

Maar buiten dat bakje thee om te drinken kan je die thee ook ergens anders voor gebruiken! Als je verder leest en vervolgens denkt; dit gaat mij een stap te ver laat maar! Geef het een kans want buiten het erg makkelijk is is het ook erg lekker.

Inspiratie komt vaak uit de meest onverwachtse hoeken en zo ook bij deze creatie. Ik kreeg de spicy cacao thee van Simon Levelt in handen en zo is dit cupcakeje geboren. Misschien heb je het inmiddels wel eens vaker gezien. Thee om mee te koken. Ja thee is al lang niet meer alleen maar om te drinken. Je kan thee gebruiken om producten mee te roken maar ook in zoete gerechten wordt het vaak toegepast en zo dus ook in deze cupcake. Het vocht wat je normaal gebruikt voor het bakken (bijvoorbeeld melk) wordt hier vervangen door thee. Buiten dat je baksel hierdoor vrij is van koemelk, is het lager in kcal en kan je zeker zeggen dat je eens wat anders hebt gemaakt!

En deze geweldige choco cakjes bevatten slechts 150 kcal per stuk. Als je flink hebt doorgewandeld dan kan je die best hebben als tussendoortje!

Recept

35 min – 5 cakjes – 150 kcal per cakeje

Ingredients

 • 100 gram patentbloem
 • 1 tl bakpoeder
 • 50 gram boter op kamertemp
 • 25 ml honing
 • 15 gram rauwe cacao
 • 15 gram vanille suiker
 • 60 ml spicy cacao thee
 • 1 ei

Directions

 1. Zet een kop sterke (!) spicy cacao thee en laat deze volledig afkoelen
 2. Verwarm de oven voor op 175 graden
 3. Zeef de bloem, het cacao poeder en bakpoeder boven een mengkom
 4. Voeg nu de boter, het ei, de honing, de vanille suiker en de afgekoelde thee toe
 5. Mix alles op volle snelheid 5 minuten totdat er een mooi beslag ontstaat
 6. Spray nu 5 cupcake papiertjes in en zet ze in een bakblik voor cupcakes
 7. Verdeel het beslag over de bakpapiertjes en zet het bakblik 15-20 minuten in de oven

 

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*