Rabarber Compote

Rabarber…Hoe smaakt dat ook alweer??

Ik moet iets bekennen. Ik durf het bijna niet te zeggen als doorgewinterde ik-eet-en-ik-kook-alles-foodie….

Ik heb nog nooit iets met rabarber gemaakt en maar 1 keer iets gegeten waar rabarber bij zat

Ok dat is er nu uit! Dus ik stond vorige week in de winkel waar je op het moment heel veel rabarber ziet, en ineens voelde ik me geïnspireerd om het te kopen (en er iets van te maken). Het erge is dat ik de smaak dus ook niet voor me kon halen. Hmm het is zoet toch? Dat is toch die groente van de compote? Wat ga ik er dan eigenlijk mee maken? Dat laatste beschouwde ik als een probleem voor later en legde het in het mandje

Eenmaal thuis wat inspiratie opgedaan bij meerdere blogs, kookboeken en magazines. Oh rabarber smaakt van nature helemaal niet zo zoet…Laat ik dan maar beginnen met de compote maken. Ik heb een goede poging gedaan om hem zo suikervrij de houden maar ik zal eerlijk zijn. Ik had het recept er zo op kunnen plaatsen maar denk dat jullie allemaal een beetje zuur hadden gekeken na de eerste hap. Een eetlepel rietsuiker maakte net het verschil van zuur naar lekker fris en gezond eten moet natuurlijk wel leuk blijven!

Oh en ik zal nu nooit meer de smaak van rabarber vergeten en ben meteen geïnspireerd om meer dingen uit te gaan proberen dus wordt vervolgd….

recept

30 minuten

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 800 gram rabarber
  • 100 ml water
  • 1 vanille stokje
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetl honing
  • 1 eetl rietsuiker

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes
  2. Zet een pannetje met het water op en doe hier het vanille en kaneel stokje in, laat het water zachtjes koken
  3. Haal het stokje uit de pan en schraap de merg er uit in het water
  4. Voeg de stukjes rabarber en de honing toe
  5. Wacht tot de rabarber is ‘stukgekookt’ tot moes
  6. Voeg eventueel een eetlepel suiker toe als de compote niet zoet genoeg is
  7. Laat de compote afkoelen en bewaar in een afgesloten pot in de koelkast

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top