Rabarber…Hoe smaakt dat ook alweer??
Ik moet iets bekennen. Ik durf het bijna niet te zeggen als doorgewinterde ik-eet-en-ik-kook-alles-foodie….
Ik heb nog nooit iets met rabarber gemaakt en maar 1 keer iets gegeten waar rabarber bij zat
Ok dat is er nu uit! Dus ik stond vorige week in de winkel waar je op het moment heel veel rabarber ziet, en ineens voelde ik me geïnspireerd om het te kopen (en er iets van te maken). Het erge is dat ik de smaak dus ook niet voor me kon halen. Hmm het is zoet toch? Dat is toch die groente van de compote? Wat ga ik er dan eigenlijk mee maken? Dat laatste beschouwde ik als een probleem voor later en legde het in het mandje
Eenmaal thuis wat inspiratie opgedaan bij meerdere blogs, kookboeken en magazines. Oh rabarber smaakt van nature helemaal niet zo zoet…Laat ik dan maar beginnen met de compote maken. Ik heb een goede poging gedaan om hem zo suikervrij de houden maar ik zal eerlijk zijn. Ik had het recept er zo op kunnen plaatsen maar denk dat jullie allemaal een beetje zuur hadden gekeken na de eerste hap. Een eetlepel rietsuiker maakte net het verschil van zuur naar lekker fris en gezond eten moet natuurlijk wel leuk blijven!
Oh en ik zal nu nooit meer de smaak van rabarber vergeten en ben meteen geïnspireerd om meer dingen uit te gaan proberen dus wordt vervolgd….
recept
30 minuten
[ingredients title=”Ingredients”]
- 800 gram rabarber
- 100 ml water
- 1 vanille stokje
- 1 kaneelstokje
- 2 eetl honing
- 1 eetl rietsuiker
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes
- Zet een pannetje met het water op en doe hier het vanille en kaneel stokje in, laat het water zachtjes koken
- Haal het stokje uit de pan en schraap de merg er uit in het water
- Voeg de stukjes rabarber en de honing toe
- Wacht tot de rabarber is ‘stukgekookt’ tot moes
- Voeg eventueel een eetlepel suiker toe als de compote niet zoet genoeg is
- Laat de compote afkoelen en bewaar in een afgesloten pot in de koelkast
[/directions]