Quiche met parmaham

Een quiche is een perfecte manier om je koelkast leeg te maken van groente. Eigenlijk kan je er alles ingooien wat je lekker vindt! Als je het wat te veel vindt om je eigen bladerdeeg te maken zou ik koelverse kopen, deze kan je ook in de vriezer bewaren zodat je altijd bladerdeeg bij de hand hebt om een quiche te maken

Voor deze quiche had ik wel wat bewuster boodschappen gehaald. Een quiche met een Italiaanse draai. Heerlijk voor een middag in het weekend of maak er een complete maaltijd van met wat antipasti (kleine Italiaanse hapjes) en wat pasta en salade!

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 100 gram bladerdeeg
  • 100 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • 50 gram parmaham
  • 75 gram tomaten
  • bolletje mozzarella
  • eventueel wat geroosterde pijnboompitjes

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng in een kom de crème fraîche en de eieren en breng op smaak met zout en peper
  3. Vet een normale maat bakvorm in en bekleed deze met het bladerdeeg
  4. Vul de quiche met de ham, in plakjes gesneden tomaten en mozzarella
  5. Vul de quiche met het crème fraîche mengsel
  6. Zet de quiche ongeveer 35 minuten in de oven, bestrooi de laatste 5 minuten de quiche met de pijnboompitjes

[/directions]

4 personen

per persoon

Kcal 317
Eiwit 11,4 gr .
Koolh 24,5 gr
Vet 24,5 gr
Vezels 0,7 gr

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Foto van Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven