Quiche met parmaham

Een quiche is een perfecte manier om je koelkast leeg te maken van groente. Eigenlijk kan je er alles ingooien wat je lekker vindt! Als je het wat te veel vindt om je eigen bladerdeeg te maken zou ik koelverse kopen, deze kan je ook in de vriezer bewaren zodat je altijd bladerdeeg bij de hand hebt om een quiche te maken

Voor deze quiche had ik wel wat bewuster boodschappen gehaald. Een quiche met een Italiaanse draai. Heerlijk voor een middag in het weekend of maak er een complete maaltijd van met wat antipasti (kleine Italiaanse hapjes) en wat pasta en salade!

Ingredients

  • 100 gram bladerdeeg
  • 100 ml creme fraiche
  • 2 eieren
  • 50 gram parmaham
  • 75 gram tomaten
  • bolletje mozzarella
  • eventueel wat geroosterde pijnboompitjes

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Meng in een kom de crème fraîche en de eieren en breng op smaak met zout en peper
  3. Vet een normale maat bakvorm in en bekleed deze met het bladerdeeg
  4. Vul de quiche met de ham, in plakjes gesneden tomaten en mozzarella
  5. Vul de quiche met het crème fraîche mengsel
  6. Zet de quiche ongeveer 35 minuten in de oven, bestrooi de laatste 5 minuten de quiche met de pijnboompitjes

4 personen

per persoon

Kcal 317
Eiwit 11,4 gr .
Koolh 24,5 gr
Vet 24,5 gr
Vezels 0,7 gr

 

 

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*