Passievrucht panna cotta

Buy me a ticket to the tropics…

Hoor je gerard joling die ook meteen op een heerlijk hoge manier door je oorspeakers zingen? Nou gerard Buy me a ticket to the tropics indeed! Want dit weer hier is natuurlijk te deprimerend voor woorden. Twee keer knipperen met je ogen en de zomer was weg! Nu is dit gelukkig Nederland en geeft dit geen garantie dat het daadwerkelijk slecht weer blijft, het zou zo maar kunnen dat volgende week de mussen weer dood van het dak vallen. Maar tot die tijd moeten we maar onze eigen tropische gevoel creëren.

Gelukkig laten ze zich op de markt niet tegenhouden door een stormpje en terwijl de regen op het zeil klettert kon ik toch maar mooi een dosis passie vruchten bemachtigen. Een perfect ingedrient om wat tropisch van te maken. vorige week maakte ik van passievruchten en kokos een heerlijk ontbijtje. De combi met kokos was erg geslaagd maar dit keer moest er meer worden ingezet om een tropisch gevoel in huis te brengen. Het werd een panna cotta.

Ik had nog nooit panna cotta gemaakt maar het viel me niet tegen. Het was niet moeilijk maar wel erg lekker!

Mocht je geen tijd hebben om de markt te bezoeken vandaag dan denk ik dat een mango die in elke supermarkt wel te verkrijgen is ook wel het zelfde gevoel kan brengen! Ik hoop dat ik je dag iets warmer heb kunnen maken!

passievruchtpannacotta

Recept

20 minuten – 2 personen

Ingredients

 • 6 passievruchten
 • 1 eetl citroensap
 • 4 lychees
 • 1 eetl agave siroop
 • 200 ml kokosmelk
 • 2 blaadjes gelatine

Directions

 1. Leg de gelatine blaadjes in een bakje water
 2. Schep de passievruchtjes uit
 3. Doe het vuchtvlees met de citroensap in pan en verwarm op laag vuur
 4. Snijd de lychees fijn en voeg deze ook toe
 5. Voeg de kokosmelk toe en de agave siroop en laat langzaam warm worden
 6. Knijp de gelatine uit en voeg deze als laatste toe
 7. Roer totdat de gelatine goed is opgelost.
 8. Laat het mengsel afkoelen en schenk in de glazen waarin je ze wilt serveren. Zet de glaasje een nacht in koelkast zodat ze goed opgestijfd zijn.

 

 

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*