Passievrucht panna cotta

Buy me a ticket to the tropics…

Hoor je gerard joling die ook meteen op een heerlijk hoge manier door je oorspeakers zingen? Nou gerard Buy me a ticket to the tropics indeed! Want dit weer hier is natuurlijk te deprimerend voor woorden. Twee keer knipperen met je ogen en de zomer was weg! Nu is dit gelukkig Nederland en geeft dit geen garantie dat het daadwerkelijk slecht weer blijft, het zou zo maar kunnen dat volgende week de mussen weer dood van het dak vallen. Maar tot die tijd moeten we maar onze eigen tropische gevoel creëren.

Gelukkig laten ze zich op de markt niet tegenhouden door een stormpje en terwijl de regen op het zeil klettert kon ik toch maar mooi een dosis passie vruchten bemachtigen. Een perfect ingedrient om wat tropisch van te maken. vorige week maakte ik van passievruchten en kokos een heerlijk ontbijtje. De combi met kokos was erg geslaagd maar dit keer moest er meer worden ingezet om een tropisch gevoel in huis te brengen. Het werd een panna cotta.

Ik had nog nooit panna cotta gemaakt maar het viel me niet tegen. Het was niet moeilijk maar wel erg lekker!

Mocht je geen tijd hebben om de markt te bezoeken vandaag dan denk ik dat een mango die in elke supermarkt wel te verkrijgen is ook wel het zelfde gevoel kan brengen! Ik hoop dat ik je dag iets warmer heb kunnen maken!

passievruchtpannacotta

Recept

20 minuten – 2 personen

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 6 passievruchten
  • 1 eetl citroensap
  • 4 lychees
  • 1 eetl agave siroop
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 blaadjes gelatine

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Leg de gelatine blaadjes in een bakje water
  2. Schep de passievruchtjes uit
  3. Doe het vuchtvlees met de citroensap in pan en verwarm op laag vuur
  4. Snijd de lychees fijn en voeg deze ook toe
  5. Voeg de kokosmelk toe en de agave siroop en laat langzaam warm worden
  6. Knijp de gelatine uit en voeg deze als laatste toe
  7. Roer totdat de gelatine goed is opgelost.
  8. Laat het mengsel afkoelen en schenk in de glazen waarin je ze wilt serveren. Zet de glaasje een nacht in koelkast zodat ze goed opgestijfd zijn.

[/directions]

 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top