Merguez Saucijzenbroodje
Ok ik geef toe, dit recept is niet het eerste waar je aan denkt als je denkt aan ‘slanke’ recepten. Maar hij is te lekker om hem je te onthouden en zo slecht is hij niet eens. Wie er is namelijk niet weg van saucijzenbroodjes? En wat is echt not-done als je op dieet bent? precies, saucijzenbroodjes! Dus met dat in gedachte heb ik mijn eigen variant bedacht.
Hiervoor moest ik in ieder geval een stukje vlees hebben wat wel lekker van smaak is maar niet al te vet. En zo kom ik bij het merguez worstje, een worstje wat gemaakt wordt van rund en lam en gekruid met harissa kruiden waardoor het een heerlijk smaakvol stukje vlees is.
Aan het vlees hoefde dus niks meer te gebeuren. Omdat het direct met het bladerdeeg in de oven wordt gebakken komt er bij de bereiding verder geen olie of boter aan te pas. Een lekkere frisse salade erbij en je hebt alsnog een heerlijke maaltijd rond de 600 kcal. Dus nu kan je zelfs saucijzenbroodjes aan je dieet toevoegen!!
Recept
35 minuten – 6 personen
[ingredients title=”Ingredients”]
- 6 merquez worstjes
- grote rol bladerdeeg
- 1 eigeel
[/ingredients]
[directions title=”Directions”]
- Verwarm de oven voor op 180gr
- Rol de bladerdeeg uit en leg er 1 worstje op
- Zorg dat de bladerdeeg precies het worstje omsluit en druk het wat aan
- Doe dit met alle 6 de worstjes
- Bestrijk het bladerdeeg met eigeel zodat de broodjes mooi bruin worden.
- Bak ze ongeveer 25min in de oven
[/directions]