Kiprolletjes met spek met gebakken aardappeltjes

Koken en besparen!

Wat is er leuker dan slanke gerechten eten? Slank worden en besparen tegelijkertijd! Zoals ik al vaker heb aangegeven hoeft slank en gezond eten helemaal niet duur te zijn. Ik haal vaak mijn boodschappen op de markt, bij de Turkse slager of ik loop de aanbiedingen af bij de supermarkten bij mij in de buurt. De samenwerking die ik nu ben aangegaan past dan ook helemaal in dit straatje!

Als je namelijk inspiratie wilt voor lekkere recepten en je wilt besparen zou je de gratis (uiteraard!) app van koken met aanbiedingen moeten downloaden. Je stelt in welke supermarkt jij wilt zien en je krijgt elke dag nieuwe recepten met de producten die die week in de aanbieding zijn bij jouw favo supermarkt. De gerechten zijn allemaal gebaseerd op 4 personen en je bespaart altijd minimaal 1 euro!

De dichtstbijzijnde supermarkt voor mij is de Coop en hier haal ik dan ook veel van mijn wekelijkse boodschappen. En vanaf deze week deel ik dus wekelijks een recept hier en via de app van koken met aanbiedingen met de producten die in die week bij de coop in de aanbieding zijn. Geen coop in buurt? De ingrediënten zijn uiteraard ook bij andere supermarkten te koop, en ook al zijn ze niet bij jouw supermarkt in de aanbieding de recepten zijn gewoon zoals je gewend bent, slank, gezond en lekker!
Download nu de app APP STORE of GOOGLE PLAY van koken met aanbiedingen om mijn recepten te volgen van de coop of andere recepten van andere bloggers en supermarkten voor inspiratie en besparing!

Recept

35 min – 4 personen

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 500 gram kippedij
  • 500 gram vastkokende aardappels
  • 500 gram sperziebonen
  • 15 gram ontbijtspek

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Leg de aardappelen in een laagje water met wat zout en breng aan de kook. Kook de blokjes in 10- 15 minuten gaar, giet ze hierna af en laat ze uitlekken. Door de aardappels al in blokjes te koken verkort je de kooktijd.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden
  3. Snijd de braadsticks in reepjes en kruid met peper
  4. Leg een reepje kip op een plakje ontbijtspek en rol deze op
  5. Vet een ovenschaal in en leg de kip met spekreepjes  naast elkaar in de schaal, zet deze circa 25 minuten in de oven tot de kip gaar is
  6. Verhit 2 eetl boter in een koekenpan en bak de uitgelekte blokjes aardappel gaar in ongeveer 10 minuten.
  7. Verhit de inhoud van de pot boontjes in een pan op het vuur. Laat de groente niet koken en giet de groente af na het verhitten.
  8. Verdeel de aardappeltjes en groente over 4 borden en schep hier ook de kiprolletjes bij.

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top