kipburgers met tzatiki

kipburgers met tzatiki

kipburgers met tzatiki

Een hamburger kan je namelijk makkelijk zelf maken. Het voordeel van een hamburger zelf maken is dat je weet welk vlees er wordt gebruikt, wat er precies nog meer ingaat en er op gaat. De meeste hamburgers worden gemaakt van rundvlees. Kies voor extra mager rundergehakt voor een magere variant of kies voor kip zoals in dit geval.

Kip gehakt kun je bij de meeste supermarkten en slagers inmiddels wel kopen. Ik vindt het heerlijk om er dus burgers van te maken. Kip gehakt is net als kipfilet vrij flauw van smaak van zichzelf dus vergeet het niet lekker op smaak te brengen met de kruiden die je lekker vindt. Naast peper en zout vind ik paprikapoeder, cayennepeper en knoflookpoeder altijd een goede start, maar vaak experimenteer ik wat met de verschillende kruiden die ik mijn kastje heb staan.Grill de burgers in een grillpan of op de BBQ voor een extra smaaksensatie.

Mijn inspiratie voor dit gerecht kwam uit de Griekse keuken en begon eigenlijk bij komkommers en Griekse yoghurt die ik nog in de koelkast had. Je raadt het al, ik heb hier tzatiki van gemaakt. Tzatiki is eigenlijk een vrij mager sausje, zeker als je magere Griekse yogurt gebruikt kan je dit vrij guilt-free overal opsmeren.

Volkoren pita broodjes had ik inmiddels ook gevonden en zo werd deze maaltijd geboren die toch veel weghad van een ‘vette hap’ maar dat met 525 kcal toch echt niet zo te noemen is!

kipburgers met tzatiki recept

30 min – 1 persoon – 435 kcal

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 1 volkoren pitabroodje
  • 200 gram kip gehakt
  • 125 ml griekse magere yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetl dille
  • 1/2 eetl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl citroensap
  • 30 gram feta

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. 1/4 komkommer te raspen. Laat de komkommer goed uitlekken in een vergiet
  2. Meng deze hierna met een heel fijngesneden teentje knoflook, de Griekse yoghurt, het citroensap en de olijfolie. Roer als laatste de dille er doorheen en laat zet in de koelkast tot gebruik
  3. Breng het kip gehakt op smaakt met kruiden naar smaak (bijv peper, zout, paprikapoeder en wat chilipeper) en vorm een hamburger.
  4. Verhit een grillpan en grill de hamburger totdat deze gaar is
  5. Toast in de tussentijd het pitabroodje in de oven of het broodrooster.
  6. Snijd nu de overgebleven komkommer samen met de feta in kleine stukjes
  7. Snijd nu het broodje open. Leg hier de  komkommer plakjes op, hierop de hamburger en eindig met de feta en de tzatiki

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Foto van Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven