kipburgers met tzatiki

kipburgers met tzatiki

kipburgers met tzatiki

Een hamburger kan je namelijk makkelijk zelf maken. Het voordeel van een hamburger zelf maken is dat je weet welk vlees er wordt gebruikt, wat er precies nog meer ingaat en er op gaat. De meeste hamburgers worden gemaakt van rundvlees. Kies voor extra mager rundergehakt voor een magere variant of kies voor kip zoals in dit geval.

Kip gehakt kun je bij de meeste supermarkten en slagers inmiddels wel kopen. Ik vindt het heerlijk om er dus burgers van te maken. Kip gehakt is net als kipfilet vrij flauw van smaak van zichzelf dus vergeet het niet lekker op smaak te brengen met de kruiden die je lekker vindt. Naast peper en zout vind ik paprikapoeder, cayennepeper en knoflookpoeder altijd een goede start, maar vaak experimenteer ik wat met de verschillende kruiden die ik mijn kastje heb staan.Grill de burgers in een grillpan of op de BBQ voor een extra smaaksensatie.

Mijn inspiratie voor dit gerecht kwam uit de Griekse keuken en begon eigenlijk bij komkommers en Griekse yoghurt die ik nog in de koelkast had. Je raadt het al, ik heb hier tzatiki van gemaakt. Tzatiki is eigenlijk een vrij mager sausje, zeker als je magere Griekse yogurt gebruikt kan je dit vrij guilt-free overal opsmeren.

Volkoren pita broodjes had ik inmiddels ook gevonden en zo werd deze maaltijd geboren die toch veel weghad van een ‘vette hap’ maar dat met 525 kcal toch echt niet zo te noemen is!

kipburgers met tzatiki recept

30 min – 1 persoon – 435 kcal

Ingrediënten

  • 1 volkoren pitabroodje
  • 200 gram kip gehakt
  • 125 ml griekse magere yoghurt
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetl dille
  • 1/2 eetl olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl citroensap
  • 30 gram feta

Bereidingswijze

  1. 1/4 komkommer te raspen. Laat de komkommer goed uitlekken in een vergiet
  2. Meng deze hierna met een heel fijngesneden teentje knoflook, de Griekse yoghurt, het citroensap en de olijfolie. Roer als laatste de dille er doorheen en laat zet in de koelkast tot gebruik
  3. Breng het kip gehakt op smaakt met kruiden naar smaak (bijv peper, zout, paprikapoeder en wat chilipeper) en vorm een hamburger.
  4. Verhit een grillpan en grill de hamburger totdat deze gaar is
  5. Toast in de tussentijd het pitabroodje in de oven of het broodrooster.
  6. Snijd nu de overgebleven komkommer samen met de feta in kleine stukjes
  7. Snijd nu het broodje open. Leg hier de  komkommer plakjes op, hierop de hamburger en eindig met de feta en de tzatiki

 

 

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*