Back in the days….
Zoals alles komt ook deze trend weer terug! Havermout! Het valt inmiddels zelfs onder categorie superfoods! En als je een beetje hip & happening bent eet je dit natuurlijk al weer een tijd als ontbijt!
Maar waarom is havermout weer terug van weggeweest? Havermout valt onder de gezonde koolhydraten en wordt langzaam door het lichaam verteerd. Hierdoor ben je langer verzadigd en zal je niet zo snel iets gaan snaaien voor je volgende maaltijd!
Krijg je nog rillingen omdat je dit vroeger altijd moest eten en kan je niet voorstellen dat het echt lekker is? Die saaie havermout die je vroeger kreeg is echt niet met deze lekkere hippe maaltijd te vergelijken. Geef me deze kans en probeer het een keertje, het zal je niet teleurstellen en misschien heb je er weer een mooie variatie voor het ontbijt bij!
Recept
10 minuten – 1 persoon
[ingredients title=”Ingredients”]
- 25 gram havermout
- 150 ml (ongezoete soja) melk
- 150 ml water
- handje blauwe bessen
- handje walnoten
- honing
[/ingredients]
[directions title=”Bereidingswijze”]
- Doe de havermout samen met de melk en het water in een pannetje en breng aan de kook.
- Zet hierna de warmtebron lager en wacht tot de havermout het vocht grotendeels heeft opgenomen.
- Doe de havermout in een kommetje en voeg de walnoten en blauwe bessen toe.
- Voeg wat honing toe naar smaak
- Havermout is een mooie maaltijd om superfoods aan toe te voegen. Wat rauwe cacao nibs en hennepzaad maken het extra lekker!
[/directions]