Gezonde ontbijtkoek

Gezonde ontbijtkoek

Soms zijn er producten die zo gewoon zijn voor ons dat we er eigenlijk helemaal niet meer bij stil staan of dit nog wel zo gezond is voor ons. Ontbijtkoek is zo’n product. Ik kan me de dieten nog wel herinneren die vertelde dat een plakje ontbijtkoek een prima tussendoortje was. Dit is misschien zo als je alleen naar kcal keek maar als je naar de hoeveelheid geraffineerde suikers kijkt die er zit in een plakje dan is dit niet meer iets waar we nu snel voor zouden kiezen. De oplossing zou dan natuurlijk een gezonde ontbijtkoek zijn!

ontbijtkoek1

Een tijd geleden zag ik weer eens ontbijtkoek liggen en nam het mee voor mijn kleuter. Ik was benieuwd wat hij er van zou vinden. Nou hij vond het lekker. Zo lekker dat hij het nu elke dag mee wil naar school als tussendoortje. Uiteraard zat die hoeveelheid suiker nog in mijn achterhoofd en iedere dag vond ik dan weer een minder goed idee.

Deze week was het nationaal schoolontbijt op de basisscholen. Een paar jaar geleden was er nogal wat ophef omdat er niet heel veel gezonde dingen werden gepresenteerd aan de kids. Ik was die dag toevallig belachelijk vroeg wakker en moest hier weer aan denken en op die manier ook aan die ontbijtkoek. Ik ben naar recepten gaan zoeken en kwam er achter dat het helemaal niet zo lastig was als ik verwachtte. Ik had alles in huis en om half 7 stond er een zelfgemaakte ontbijtkoek in de oven!

ontbijtkoek3

De kleuter heeft hem goedgekeurd en zei zelfs; als je deze nou meeneemt naar school dan kunnen alle kindjes hem proeven!

Gezonde ontbijtkoek recept

11 plakken

Per Plakje :kcal 114 | eiwit 5 gr | koolh 23 gr | vet 1 gram

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 250 gram volkoren bloem
  • 8 gram bakpoeder
  • 2 tl five spices poeder
  • 3 tl koek en speculaas kruiden
  • tl zout
  • 1 ei
  • 100 ml dadelstroop
  • 200 ml magere melk

[/ingredients]

[directions title=”Bereidingswijze”]

  1. Verwarm de oven voor op 165 graden
  2. Mix de melk, de dadelstroop en het ei tot 1 glad geheel
  3. Meng alle droge ingredienten door elkaar (bloem, kruiden, bakpoeder en zout)
  4. Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier
  5. Giet het beslag in het cake blik en zet de cake 45 minuten in de oven.

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

 
Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

 
Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Scroll naar top