Gezonde kwark trifle

Gezonde Kwark Trifle

Bij zaken waar smoothies en koffie wordt verkocht staan ze vaak uitgestald. Een doorzichtig bakje waar je een laagje fruit, yoghurt, cruesli ziet zitten. Zeker als je nog niet ontbeten of gelunched hebt zien ze er erg aanlokkelijk uit. Zeker omdat ze deze bakjes worden weggezet als ‘gezond’ of ‘slank’. In een ver verleden geloofde ik hier ook in totdat ik er een keer 1 moest invullen in mijn eetdagboek en me rot schrok hoeveel kcal er wel niet in zitten! Want ja er zit dan wel fruit in maar ook cruesli wat nu eenmaal boordenvol suiker zit, en de yoghurt die er in zit is ook vaak niet de slanke variant. En sommige zaken gaan helemaal over de kop door er een soort van siroop aan toe te voegen om het nog zoeter te maken!
Oftwel slank?? Echt niet!

Tijd voor je eigen variant dus! Net zo lekker (tenslotte net zo zoet te maken als je zelf wilt met stevia, honing of agave), minder kcal en je weet precies wat er in zit!

Recept

10 minuten – 2 personen

Ingredients

 • 250 ml kwark
 • vers fruit van het seizoen
 • 1 eetl honing
 • stevia naar smaak
 • 4 eetl muesli

Directions

 1. Maak het fruit schoon en leg per soort apart
 2. Als het fruit nog niet zo zoet is kan hier wat stevia toevoegen
 3. Meng de honing met de kwark
 4. Neem twee glazen en begin met een laagje fruit
 5. Doe hier op een laag kwark & muesli en weer wat fruit
 6. Herhaal deze lagen nog een keer
 7. Zet minimaal een half uurtje in de koelkast, de kwark wordt dan weer wat steviger en de smaak van het fruit verspreid zich over de rest

 

 

Ontvang tips en recepten in je mailbox

Laat wat leuks achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*