Gewokte biefstuk, broccoli en peultjes met mango komkommer salade

Woksausjes maken we voortaan zelf!

Ik heb al een paar jaar geleden de pakjes en zakjes afgezworen. Dit gebeurde in eerste instantie meer vanuit mijn kook hobby om dingen zelf te maken dan direct om gezondheid. Dit is later een grotere rol gaan spelen maar de eerste gedachte was; Dat kan ik zelf toch ook? En ja dat kan ik zelf ook, en jij dus ook! Buiten het feit dat de meeste dingen helemaal niet moeilijk zijn om zelf te maken zijn ze vaak ook nog lekkerder als je het zelf fabriceert.

Ik was pas in mijn supermarkt op zoek naar rijst en zo stond ik ineens voor het schap met woksausjes. Ik was verbaasd over de keuze aan verschillende potjes en merken en nog verbaasder wat er precies in zat en dat dit weinig meer te maken had met de smaak die op de voorkant stond. Anyways, woksausjes…Die zijn dus echt heel makkelijk zelf te maken. Als je wat basis ingrediënten in huis hebt dan kan je alle kanten op. De producten waarvan ik zeg dat ze op basislijst thuis horen zijn

ketjap manis
oestersaus
vissaus
gembersaus
sesam olie

Geloof me, deze ingrediënten kan je in de meeste Aziatische gerechten wel kwijt en kan je veel verschillende kanten mee op wat betreft smaak.

In dit gerecht heb ik er drie van gebruikt om een eigen woksausje te creëren dan kan je zien hoe simpel het is en hoe makkelijk het is om het zelf te maken.

Recept

20 min – 4 personen

[ingredients title=”Ingredients”]

 • 4 kopjes ongekookte pandan rijst
 • 4 biefstuk (125 gram)
 • bakje champignons
 • bakje peultjes
 • 1 broccoli
 • 4 eetl oestersaus
 • 2 eetl oestersaus
 • 1 eetl vissaus
 • 1 mango
 • 1 komkommer
 • 2 eetl chilisaus

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

 1. Kook de rijst volgens de omschrijving op de verpakking
 2. Verhit olie in een wok
 3. Snijd de broccoli in roosjes
 4. Wok de peultjes en de broccoli ongeveer 4 minuten
 5. Snijd ondertussen de komkommer en mango in stukjes en roer hier de chilisaus doorheen. Zet de salade apart.
 6. Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de wok en bak nog 3 minuten
 7. Meng ondertussen de oestersaus, vissaus en gembersaus en voeg deze toe aan de groente en wok op hoog vuur.
 8. Snijd de biefstuk in dunne plakjes en voeg deze als laatste toe tot deze gaar is.
 9. Serveer nu samen met de rijst en salade. Eet smakelijk!

[/directions]

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

 
Lees verder »
Smoothie mango banaan meloen
Recepten
vanheerde

Smoothie mango banaan meloen

Een tijd geleden ervaarde ik wat darmproblemen. Ik zal je de details besparen maar het kwam er op neer dat ik behoefte had aan meer vezels. Om mijn lijf weer even op te schonen besloot ik maandag sap dag in te voeren. De hele dag smoothies drinken en ‘s avonds een soepje. Goed voor de

 
Lees verder »
Recepten
Kim van der Wel

Gezonde blauwe bessen cake

Gezonde blauwe bessen cake… Bestaat er zoiets als gezonde cake? Ok…uiteraard is cake niet zo gezond als worteltjes…Daar kun je een zak van op zonder dat je je lichaam of lijn schade aandoet. Hoe ‘gezond’ deze cake ook is, ik raad je niet aan om de hele cake in één keer op te eten. Of

 
Lees verder »
Scroll naar top