Gegrilde makreel met tomaten en rode ui

Twee keer per week vis

Twee keer per week vette is vis is de aanrader van het voedingscentrum. Maar wist je dat maar 1/5 van de Nederlanders dit haalt per week. Vis zit toch minder in ons systeem dan vlees. Wat ik vaak hoor van mensen dat ze niet veel verder komen dan een wit visje en niet weten goed weten welke recepten te maken met andere vis. Misschien ligt het hier aan of misschien omdat veel mensen het niet fijn vinden om vis schoon te maken. Voor beide heb ik nu een leuke oplossing, dit heerlijke gegrilde makreel recept!

Vette vis

Naast het advies om meer vis te eten wordt er ook nog eens geadviseerd om vette vis te eten. Waarom is dit dan? Vette vis bevat de meeste voedingsstoffen. Vitamine A en D zijn belangrijke vitamine die in vette vis te vinden zijn. Voorbeelden van vette vis zijn zalm, haring, tonijn of makreel

Gegrilde Makreel

Makreel…. Ja die zie je vaak in de gerookte vorm in de supermarkt liggen of op de markt. De markt is de plek waar ik ze vaak koop. Gerookte makrelen moeten nog wel eerst schoongemaakt worden voordat je er iets mee doet. Doe je dit niet dan ben je alleen maar bezig met graatjes uit je mond te vissen.

Eerder maakte ik een recept voor makreel salade waar ik ook een link plaatste hoe je de makreel het beste schoonmaakt.

Nu kreeg ik echter van rio mare een leuk pakketje opgestuurd met gegrilde makreel filets (inderdaad kant en klaar zonder graatjes!!). Hier heb ik meteen mijn favoriete makreel gerecht mee gemaakt om te kijken of dit zou werken. En dat deed het inderdaad. Dus heb jij geen zin om die makreel eerst van zijn velletje en graatjes te ontdoen dan zou ik zeker zo’n rio mare makreel blikje aanschaffen.

En over welk heerlijk recept heb ik het dan de hele tijd? Gerookte makreel met tomaten en rode ui en ketjap uit de oven.

Gegrilde makreel recept

[ingredients title=”Ingredients”]

  • 2 Gerookte makrelen
  • 200 gram Rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 2 Rode uien
  • 2 Tomaten
  • 1 theelepel Sambal oelek
  • 4 eetlepels zoete ketjap

[/ingredients]

[directions title=”Directions”]

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Snijd de uien in ringen, de tomaten in plakjes en snipper het knoflookteentje.
  4. Doe deze samen met de ketjap, sambal, peper en zout, in een kom en roer dit goed door.
  5. Probeer de filets in het geheel van de schoongemaakte vis te halen
  6. Leg de filets in een ovenschaal en verdeel het tomaten-uien mengsel over de filets.
  7. Zet de ovenschaal nu 25 min in de oven.
  8. Verdeel de rijst over de borden en leg hier een makreel filet naast. Verdeel het restant van de groente over de vis.

[/directions]

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel dit recept:

Foto van Kim

Kim

Ik ben Kim, ik hou van koken, eten, schrijven en fotograferen en wil jou laten zien dat je nog steeds lekker kan eten als je wilt afvallen

afvaltips
Blog
Kim van der Wel

10 afvaltips die echt werken!

10 afvaltips die jou op gaan helpen! Om af te vallen dien je minder kcal te eten dan dat je verbrandt. Verbrand jij dagelijks 1800 kcal dan zou het advies zijn om 500 kcal per dag minder te eten. Op die manier zou je gemiddeld een halve kilo per week kunnen afvallen en ben je

Lees verder »
recept noodles
Diner & Hapjes
Kim van der Wel

Recept noodles met gekruid gehakt

Ik houd van gerechten met een Aziatisch tintje. Toen ik laatst een Hello Fresh box uitprobeerde koos ik dan ook voor dit recept. De Hello Fresh box is een maaltijdenbox die je kunt bestellen voor een aantal personen en een aantal gerechten per week. Wanneer je kiest voor een hello fresh box krijg je standaard

Lees verder »
Blog
Kim van der Wel

Groente stomen, hoe lang en hoe?

Ik ben een fan van groente stomen en ik ga jou ook overtuigen waarom je voortaan ook je groente gaat stomen! Is groente stomen gezonder? Er wordt gezegd dat vitaminen en mineralen bij stomen beter bewaard blijven dan bij koken. Ook bevatten gestoomde groenten (of ander gestoomd voedsel) meer enzymen dan gekookt voedsel. En hoe

Lees verder »
Scroll naar boven