Gegrilde makreel met tomaten en rode ui

Twee keer per week vis

Twee keer per week vette is vis is de aanrader van het voedingscentrum. Maar wist je dat maar 1/5 van de Nederlanders dit haalt per week. Vis zit toch minder in ons systeem dan vlees. Wat ik vaak hoor van mensen dat ze niet veel verder komen dan een wit visje en niet weten goed weten welke recepten te maken met andere vis. Misschien ligt het hier aan of misschien omdat veel mensen het niet fijn vinden om vis schoon te maken. Voor beide heb ik nu een leuke oplossing, dit heerlijke gegrilde makreel recept!

Vette vis

Naast het advies om meer vis te eten wordt er ook nog eens geadviseerd om vette vis te eten. Waarom is dit dan? Vette vis bevat de meeste voedingsstoffen. Vitamine A en D zijn belangrijke vitamine die in vette vis te vinden zijn. Voorbeelden van vette vis zijn zalm, haring, tonijn of makreel

Gegrilde Makreel

Makreel…. Ja die zie je vaak in de gerookte vorm in de supermarkt liggen of op de markt. De markt is de plek waar ik ze vaak koop. Gerookte makrelen moeten nog wel eerst schoongemaakt worden voordat je er iets mee doet. Doe je dit niet dan ben je alleen maar bezig met graatjes uit je mond te vissen.

Eerder maakte ik een recept voor makreel salade waar ik ook een link plaatste hoe je de makreel het beste schoonmaakt.

Nu kreeg ik echter van rio mare een leuk pakketje opgestuurd met gegrilde makreel filets (inderdaad kant en klaar zonder graatjes!!). Hier heb ik meteen mijn favoriete makreel gerecht mee gemaakt om te kijken of dit zou werken. En dat deed het inderdaad. Dus heb jij geen zin om die makreel eerst van zijn velletje en graatjes te ontdoen dan zou ik zeker zo’n rio mare makreel blikje aanschaffen.

En over welk heerlijk recept heb ik het dan de hele tijd? Gerookte makreel met tomaten en rode ui en ketjap uit de oven.

Gegrilde makreel recept

Ingredients

  • 2 Gerookte makrelen
  • 200 gram Rijst
  • 1 teentje knoflook
  • 2 Rode uien
  • 2 Tomaten
  • 1 theelepel Sambal oelek
  • 4 eetlepels zoete ketjap

Directions

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  3. Snijd de uien in ringen, de tomaten in plakjes en snipper het knoflookteentje.
  4. Doe deze samen met de ketjap, sambal, peper en zout, in een kom en roer dit goed door.
  5. Probeer de filets in het geheel van de schoongemaakte vis te halen
  6. Leg de filets in een ovenschaal en verdeel het tomaten-uien mengsel over de filets.
  7. Zet de ovenschaal nu 25 min in de oven.
  8. Verdeel de rijst over de borden en leg hier een makreel filet naast. Verdeel het restant van de groente over de vis.

 

Zoekwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*